REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) ir Bosnijos ir Hercegovinos valdžia susitarė dėl naujos apie 500 mln. dolerių paskolos skyrimo šaliai, pranešė TVF atstovas Costas Christou, informuoja „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad susitarimą dėl dvejų metų trukmės paskolos TVF valdytojų taryba patvirtins rugsėjį.

REKLAMA

TVF delegacija, vadovaujama C. Christou, Bosnijoje ir Hercegovinoje lankėsi liepos 11-20 dienomis. TVF atstovai su šalies valdžia apsvarstė ekonominę programą, kurią galėtų paremti TVF. Tuo tikslu Bosnijos valdžia įsipareigoja įvykdyti reformas, skirtas palaikyti fiskalinę discipliną ir finansinio sektoriaus stabilumą.

„Bosnijos ir Hercegovinos ekonomika, sėkmingai atlaikiusi pirminį pasaulinės finansinės krizės poveikį, dabar susiduria su naujomis rizikomis. Šalies ekonomikos sveikimas vėl pradėjo strigti po to, kai paaiškėjo, kad euro zonos krizė turės neigiamos įtakos eksportui iš šalies ir kapitalo srautams“, - C. Christou žodžius citavo agentūra CPHA.

REKLAMA
REKLAMA

Anot C. Christou, ilgalaikė TVF prognozė dėl nulinio ekonominio augimo Bosnijoje ir Hercegovinoje 2012 metais greičiausiai bus pernelyg optimistinė.

Bosnija ir Hercegovina privalo sustiprinti ekonominės politikos koordinavimą valstybiniu lygmeniu, palaikyti biudžeto discipliną, išsaugoti finansinio sektoriaus stabilumą ir pagerinti verslo klimatą, pabrėžė C. Christou.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų