REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bė vėl kvie­čia dis­ku­tuo­ti ir teik­ti pa­siū­ly­mus dėl mies­to bend­ro­jo ug­dy­mo mo­kyk­lų tink­lo per­tvar­kos 2005–2011 me­tais pla­no. Ja­me ne­be­li­ko dau­ge­lio ža­dė­tų per­mai­nų. At­si­sa­ky­ta jung­ti pra­di­nes mo­kyk­las prie pro­gim­na­zi­jų. Spe­cia­lio­sios mo­kyk­los tu­rė­tų tap­ti re­gio­ni­nė­mis.

REKLAMA
REKLAMA

At­si­sa­ky­ta pri­jung­ti li­ku­sias pra­di­nes mo­kyk­las

„Sau­lės“ pra­di­nę mo­kyk­lą nuo 2013 me­tų rug­sė­jo 1 die­nos at­si­sa­ky­ta jung­ti prie „Ro­mu­vos“ pro­gim­na­zi­jos, o nuo 2015 me­tų abi mo­kyk­las su­kel­ti į pro­gim­na­zi­jos pa­tal­pas.

REKLAMA

Cent­ro pra­di­nę mo­kyk­lą at­si­sa­ky­ta jung­ti prie Jo­va­ro pro­gim­na­zi­jos, o Lie­po­rių pra­di­nę mo­kyk­lą – prie Ge­gu­žių pro­gim­na­zi­jos.

„Dar­bo gru­pė at­si­žvel­gė į po­li­ti­nių frak­ci­jų siū­ly­mus ne­bep­ri­jung­ti li­ku­sių pra­di­nių mo­kyk­lų, nors man tai neat­ro­do lo­giš­ka, kai da­lis pra­di­nių mo­kyk­lų pri­jung­ta, o da­lis – ne“, – aiš­ki­no Mo­kyk­lų tink­lo per­tvar­kos dar­bo gru­pės pir­mi­nin­kas, Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas Vik­to­ras Strups.

REKLAMA
REKLAMA

Jo tei­gi­mu, kiek­vie­nų me­tų pa­va­sa­rį bus per­žiū­ri­mas mo­ki­nių skai­čius ir jei­gu jis priar­tės prie mi­ni­ma­laus, iš kar­to bus spren­džia­ma jung­ti mo­kyk­las.

Nuo šio rug­sė­jo pa­gal anks­tes­nį pla­ną dvie­jų pra­di­nių mo­kyk­lų – Dai­nų ir Aukš­ta­ba­lio – mies­te ne­be­lie­ka. Jos pri­jun­gia­mos prie pro­gim­na­zi­jų.

Dėl ka­ta­li­kiš­kos mo­kyk­los spręs pa­tys

Dėl Tė­vo Be­ne­dik­to And­ruš­kos pra­di­nės mo­kyk­los pla­ne pa­lik­tos dvi al­ter­na­ty­vos. Ar­ba nuo 2014 me­tų rug­sė­jo 1 die­nos ji ga­lės tap­ti ka­ta­li­kų bend­ruo­me­nės mo­kyk­la, ar­ba bus pri­jun­gia­ma prie pro­gim­na­zi­jos ir per­ke­lia­ma į ki­tą pa­sta­tą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Strups tei­gi­mu, mo­kyk­lai leis­ta pa­čiai ap­si­spręs­ti, ko­kį va­rian­tą pa­si­rink­ti. „Ga­li bū­ti, kad Tė­vo Be­ne­dik­to And­ruš­kos pra­di­nė mo­kyk­la drau­ge su „San­do­ros“ pro­gim­na­zi­ja pa­si­rinks ka­ta­li­kiš­ką kryp­tį ir su­si­jungs, bet tai spręs abi mo­kyk­los“, – sa­kė dar­bo gru­pės va­do­vas.

Ne vi­sos vi­du­ri­nės iš­liks

Daug dis­ku­si­jų kė­lęs Vi­jo­lių vi­du­ri­nės mo­kyk­los li­ki­mas iš­spręs­tas – ji pa­gal pla­ną taps re­gio­ni­ne spor­to gim­na­zi­ja. Nu­ma­ty­ta, kad iki 2012 me­tų rug­sė­jo 1 die­nos bus pa­ren­gia­ma Švie­ti­mo ir moks­lo mi­nis­te­ri­jos pa­tvir­ti­na­ma spor­ti­nio ug­dy­mo pro­gra­ma bei pra­de­da­ma vyk­dy­ti vi­so­se kla­sė­se.

REKLAMA

Pla­ne taip pat nu­ma­ty­ta, kad at­nau­ji­na­mi Vi­jo­lių mo­kyk­los ir bend­ra­bu­čio (da­bar­ti­niai Šiau­lių vai­kų glo­bos na­mų) pa­sta­tai.

At­si­sa­ky­ta al­ter­na­ty­vos nuo 2013 me­tų rug­sė­jo 1 die­nos Vi­jo­lių mo­kyk­lą iš­skai­dy­ti, o mo­ki­nius nu­kreip­ti į ar­ti­miau­sias pa­gal gy­ve­na­mą­ją vie­tą mo­kyk­las.

„San­tar­vės“ vi­du­ri­nė mo­kyk­la taps gim­na­zi­ja su dės­to­mą­ja ru­sų kal­ba, o nuo 2013 me­tų bus per­ke­lia­ma į ki­tos mo­kyk­los pa­sta­tą.

REKLAMA

Suau­gu­sių­jų vi­du­ri­nė mo­kyk­la taps suau­gu­sių­jų mo­kyk­la. Nuo šie­met įstei­gia­mas Suau­gu­sių­jų ug­dy­mo sky­rius Tar­dy­mo izo­lia­to­riu­je.

Pag­rin­di­nės – pro­gim­na­zi­jos, o spe­cia­lio­sios – re­gio­ni­nės

Vin­co Ku­dir­kos, Me­de­ly­no ir Zok­nių pa­grin­di­nės mo­kyk­los nuo šio rug­sė­jo per­tvar­ko­mos į pro­gim­na­zi­jas

Mo­kyk­lų tink­lo per­tvar­kos pla­ne nu­ma­ty­ta, kad Sut­ri­ku­sios klau­sos vai­kų ug­dy­mo cent­ras, „Rin­gu­vos“ spe­cia­lio­ji mo­kyk­la, Lo­go­pe­di­nė bei sa­na­to­ri­nė mo­kyk­los ir Spe­cia­lio­jo ug­dy­mo cent­ras taps re­gio­ni­nė­mis mo­kyk­lo­mis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pet­ro Avi­žo­nio re­gos cent­ras liks re­gos cent­ru, tik nuo 2013 me­tų ne­be­komp­lek­tuos 1–4 kla­sių.

Re­gio­ni­nėms mo­kyk­loms ap­lin­kos (ko­mu­na­li­nės pa­slau­gos ir ne­pe­da­go­gi­nis per­so­na­las) fi­nan­sa­vi­mą skirs iš vals­ty­bės, o ne­be iš Sa­vi­val­dy­bės biu­dže­to. Mo­kyk­las ga­lės lan­ky­ti ir re­gio­no vai­kai.

No­rė­ta loš­ti iš mo­ki­nių skai­čiaus

Mo­kyk­lų per­tvar­kos pla­ne pa­lik­tas tik mi­ni­ma­lus mo­kyk­lų mo­ki­nių skai­čius: pra­di­nė­je mo­kyk­lo­je – 220, pro­gim­na­zi­jo­je – 380, gim­na­zi­jo­je – 450 mo­ki­nių. Bet pa­nai­kin­tas mak­si­ma­lus mo­ki­nių skai­čius. Nors anks­čiau bu­vo nu­ma­ty­ta, kad mak­si­ma­lus skai­čius pra­di­nė­je mo­kyk­lo­je – 330, pro­gim­na­zi­jo­je – 700, gim­na­zi­jo­je – 550 mo­ki­nių.

REKLAMA

V. Strups tei­gi­mu, mak­si­ma­laus skai­čiaus sie­kė kai ku­rios mo­kyk­los, ku­rio­se trūks­ta mo­ki­nių. Ti­kė­ta­si, kad iš per­pil­dy­tų mo­kyk­lų mo­ki­niai bū­tų bu­vę per­ke­lia­mi į tuš­tė­jan­čias mo­kyk­las.

„Taip gel­bė­ti pra­stes­nes mo­kyk­las ne­bū­tų tei­sin­ga. Ko­dėl mo­kyk­lo­je ne­ga­li bū­ti 850 mo­ki­nių, jei­gu pa­gal kvad­ra­tū­rą plo­to už­ten­ka?“ – ste­bė­jo­si pa­va­duo­to­jas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų