REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pastaruosius dvylika metų mobiliųjų telefonų vartotojų kiekis žymiai išaugo ir, pasak naujausių Pasaulio banko duomenų, šiuo metu maždaug trys ketvirtadaliai pasaulio gyventojų naudojasi mobiliojo ryšio paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 2000 metais šis skaičius siekė 1 milijardą, o šiandien jau šiek tiek daugiau nei 6 milijardus. Vien tik per 2011 metus buvo atsisiųsta daugiau nei trisdešimt milijardų programėlių. Kiekiai tikrai įspūdingi ir džiaugsmingi, nes mobilusis ryšys yra labai svarbi priemonė gerinti žmonių ekonominį, socialinį bei politinį gyvenimą.

REKLAMA

Mobiliuoju ryšiu galima dalytis paprasčiausiomis žiniomis apie sveikatą, įvykius, atlikti finansines tranzakcijas ir t.t., tad šių technologijų plėtojimas yra itin svarbus iššūkis naujose ekonomikose. Na, o turtingų valstybių gyvenime, žinoma, mobiliojo ryšio svarba neginčytina.

Pasaulio banko viceprezidentės Rachel Kyte teigimu, svarbiausias tikslas dabar – remti besivystančių šalių vietinius mobilius tinklus, kad jų vartotojai galėtų išnaudoti visas teikiamas tokio ryšio galimybes. Kaip pavyzdį ji pateikė darbo paieškos programėles Palestinoje bei mobilių mokėjimų programą Kenijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų