REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Na, ar smagus buvo savaitgalis? Gal kankina pagirios? Viena sunkiausių dažniausiai vyrus ištinkančių nelaimių turi daug vardų. Štai, pavyzdžiui, vokiečiai šią baisią būseną vadina – katzenjammer (staugiančios katės), o danai – tømmermænd (kaukšintys dailidės). O kaip kitos tautos gydosi pagirias?

REKLAMA
REKLAMA

Umeboši

Kas tai?

Japonijoje augančios slyvos medžio vaisiai yra suraškomi dar žali, vėliau sumaišomi su jūros druska ir keletą mėnesių taip marinuojami. Po to nerealiai sūrūs ir rūgštūs golfo kamuoliuko dydžio vaisiai pamerkiami į karštą vandenį arba valgomi su virtais ryžiais, sakoma, kad tai stipriai malšina pagirias.

REKLAMA

Kodėl veikia, arba kodėl turėtų veikti?

Japonai umeboši vartoja jau daug šimtmečių. Juos valgo ir samurajai, ir mokyklinukai. Vaisiuose esanti rūgštis suaktyvina kepenų veiklą, pagerina virškinimą ir numalšina nuovargį. Be to, marinuoti vaisiai pasižymi dideliu elektrolitų kiekiu.

Pirtis

Kas tai?

Rusijoje šios vaisto nuo pagirių tradicijos ištakos siekia XVII amžių. „Specialistai“ ypač rekomenduoja apsilankyti garų kambaryje, kur oras sušyla iki 90 laipsnių, o po to įšokti į ledinį vandenį. Pirčių mėgėjams nepamaišytų išsiplakti vantomis (tai pagreitina kraujo apytaką).

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl veikia, arba kodėl turėtų veikti?

Prakaituodamas kūnas pašalina toksinus, o beržo lapuose esantys taninai suaktyvina kraujotaką.

Prerijų austrių kokteilis

Kas tai?

Šis pagirių vaistas debiutavo filme „Kabaretas“, o į jo sudėtį įeina: žalias kiaušinio trynys su Vorčesterio bei Tabasko padažais ir druska bei pipirais ant viršaus (kai kuriose modifikacijose rekomenduojama šliūkštelėti acto ar brendžio). Gydomojo kulinarinio šedevro suvartojimo tikslas – viską susipilti į gerklę taip, kad trynys nesuirtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kodėl veikia, arba kodėl turėtų veikti?

Tikimasi, kad vienas toksinas (alkoholis) bus išstumtas kitų, o kiaušinyje esančios medžiagos paskatins virškinimą. Tačiau dažnai tie, kurie yra išbandę šį kokteilį, tvirtina, kad jis veikia tik todėl, kad velniškai vimdo.

Tradiciniai angliški pusryčiai

Kas tai?

Šį patiekalą sudaro pakepinta šoninė, dešra, keptas ar be lukšto virtas kiaušinis, kepti pomidorai, grybai, pupelės, apšlakstytos acto padažu. Egzistuoja ir tradicinių airiškų bei škotiškų pusryčių variacijos.

REKLAMA

Kodėl veikia, arba kodėl turėtų veikti?

Angliškų pusryčių gerbėjai įsitikinę, kad baltymų ir riebalų mišinys suteikia organizmui jėgų, o pilnas skrandis iš dalies mobilizuoja organizmo jėgas svarbesnei užduočiai nei kova su pagiriomis. Be to, kiaušinyje esančios amino rūgštys ir N-acetilcisteinas padeda eliminuoti toksinus.

Rolmopsai

Kas tai?

Tai – vokiečių virtuvės klasika, aplink marinuotą agurkėlį ar svogūną apvyniota silkės filė. Panašūs valgiai paplitę šiaurės Europoje, ypač Skandinavijos kraštuose ir yra ypač populiarūs kitą rytą po išgertuvių.

REKLAMA

Kodėl veikia, arba kodėl turėtų veikti?

Užkandyje esantis sūrymas atstato elektrolitų pusiausvyrą, druska skatina gerti daugiau vandens, o cukrus palengvina hipoglikemiją (kuri ir sukelia rytines pagirias).

Ciorba De Burta

Kas tai?

Karvės skrandis gal Tau ir neatrodytų kaip labai apetitiškas patiekalas, tačiau Rumunijoje ši sriuba su žarnokais, actu, česnakais, aštriaisiais pipiriukais ir grietine yra pagrindinis maistas kitą dieną.

Kodėl veikia, arba kodėl turėtų veikti?

Baltymų turtingi žarnokai skatina Tavo skrandį kovoti su nauju priešu (ne alkoholiu), toks pagirių gydymo metodas yra paplitęs ir kituose šalyse – meksikiečiai turi savo menudo, turkai – iskembe çorbasi, o korėjiečiai – hae jang gook.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panča karmos valymas

Kas tai?

Jei Tave kankina tokios pagirios, kad jau sprogsta ne tik galva, o atrodo, kad sprogsi visas – kreipkis į ajurvedos žinovus, jų kultyvuojami gydymo metodai išvalys ir išgrynins ne tik Tavo kūną, bet ir sielą. „Gydymo“ metu kelias dienas turėtum valgyti tik vegetariškus patiekalus, Tau būtų atliekami masažai, vidurių išvalymas, prakaito terapija ir kiti valantys veiksmai.

Kodėl veikia, arba kodėl turėtų veikti?

Jei jauti, kad alkoholis įsiskverbė į visas Tavo kūno ląsteles, atlikęs pača karmos valymo ritualą, atgimsi nauju žmogumi su žymiai stipresne imunine sistema. Indijoje (iš kur šis gydymas ir paplito) valymo sesijos gali trukti ilgiau nei savaitę.

REKLAMA

Deguonies baras

Kas tai?

Kai kurie narai krante neatsisako pasinaudoti deguonies baro paslaugomis, kad šiek tiek „pravalytų“ savo galvas. Panašus gydymas įkvepiant 95 procentų deguonimi praturtintą orą (standartiniame yra apie 21 %) populiarus visame pasaulyje veikiančiuose deguonies baruose.

Kodėl veikia, arba kodėl turėtų veikti?

Šio išpagiriojimo būdo šalininkai įrodinėja, kad papildomas deguonis paskatina virškinimo sistemos veiklą, todėl alkoholis greičiau suskaidomas. Beje, deguonies baruose galima pasirinkti ir aromatizuoto oro (pavyzdžiui, su levandų ar mėtos kvapu).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų