REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo vakar, t. y. liepos 18 d., JAV įsigaliojo draudimas į šią šalį įvežti išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius su operacine sistema Android, kuriuos gamina kompanija „Motorola Mobility“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą priėmė JAV Tarptautinės prekybos komisija (ITC), atsižvelgdama į korporacijos „Microsoft“ ieškinį. Jame „Motorola Mobility“ buvo apkaltinta patento, susijusio su ActiveSync funkcija, pažeidimu.

REKLAMA

Tarp draudžiamų įvežti į JAV Motorola Mobility gaminių atsidūrė tokie išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių modeliai, kaip „Motorola Atrix“, „Backflip“, „Bravo“, „Charm“, „Cliq“, „Cliq 2“, „Cliq XT“, „Defy“, „Devour“, „Droid 2“, „Droid 2 Global“, „Droid Pro“, „Droid X“, „Droid X2“, „Flipout“, „Flipside“, „Spice“ ir „Xoom“. Visi šie įrenginiai surenkami (kaip ir absoliuti dauguma kitų elektronikos įrenginių) Kinijoje bei kitose Azijos šalyse, ir tik vėliau tiekiami į kitas pasaulio rinkas.

Beje, „Motorola“ atstovai jau pareiškė, jog norintys įsigyti minėtus produktus vartotojai juos ir toliau galės surasti JAV parduotuvėse, nors kaip būtent kompanija ketina apeiti draudimą įvežti į šalį šią produkciją, neaišku. Galbūt „Motorola Mobility“, kuri yra korporacijos „Google“ nuosavybė, licencijuos ginčijamą „Microsoft“ technologiją, o galbūt minėtas funkcionalumas dings iš minėtų telefonų ir planšečių. Arba platinimu tiesiog užsiims kita kompanija, kaip tai dažnai daryta tuo atveju, jei draudimas įsigalioja kurioje nors Europos valstybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų