REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Berlyne įvyko pasaulio viršūnių susitikimas, tik šįkart į jį susirinko ne politinės scenos veikėjai, o jų asmeniniai virėjai, kurie atskleidė paslaptis, ko užvalgę pasaulio galingieji pasijunta laimingi ir sveiki.

REKLAMA
REKLAMA

Jie vadinami išskirtiniu pasaulio kulinarijos klubu, kuriam priklauso 40 pasaulio valstybių lyderių virtuvės šefų, į Berlyną atvyko 18. Valstybių lyderių virtuvės šefų klubas gyvuoja 35 metus, renkasi kasmet, šįkart į Berlyną pakvietė Angelos Merkel virtuvės šefas, praneša „Panorama“.

REKLAMA

„Vyriausybės rūmuose gaminame vietinės virtuvės patiekalus. Dabar, kai yra kiek šalčiau patiekiame troškintos mėsos ar Baltijos jūros žuvies, o kai karšta, patiekiu salotų arba tiesiog sūrių rinkinį“, – atviravo Vokietijos kanclerės virtuvės šefas Ulrichas Kerzas.

Nors Angelos Merkel ir Prancūzijos prezidento pažiūros dėl euro krizės ne visuomet sutampa, bet dėl vieno jie sutaria puikiai – abu mėgsta sūrius, sako šeštam Prancūzijos lyderiui gaminantis maistą virtuvės šefas. Į Berlyną atvyko net Kinijos, Pietų Afrikos lyderių, taip pat Kremliaus, Baltųjų rūmų, Bakingamo rūmų virtuvės šefai, šveicarų virėjas, kuris gamino patiekalus princo Williamo vestuvėms.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai ruošėme princo Williamo ir Catherine vestuvių patiekalus, jie dukart atėjo į mano restoraną ragauti. Buvo labai nuostabu stebėti, kaip tie jauni žmonės puikiai žino, ką nori suvalgyti, kaip papuošti stalą. Kita įdomi mano patirtis – tai vakarienė Dauning Stryte, kai Amerikos prezidentas George'as Bushas atvyko atsisveikinti. Virtuvėje visą laiką budėjo du saugumo agentai, tikrino, ką darome, stebėjo kiekvieną rankos judesį, ragavo sudedamąsias dalis. To Dauning Stryte dar niekada nebuvo“, – sako kulinarijos meistras Antonas Moismannas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltųjų rūmų virtuvės šefė sako, kad pirmoji Amerikos dama Michelle Obama yra paskelbusi kryžiaus žygį tukimui, o Barackas Obama nesikrato naujovių.

„Jis labai atviras naujovėms, nevaržo mano kūrybos. Jam svarbu, kad patiekalai būtų iš vietinių produktų, sezoniniai, sveiki“, – sako Amerikos prezidento virtuvės šefė Christeta Comerford.

Virtuvės šefai derybose, žinoma, nedalyvauja, sutarčių nepasirašo, bet juk nuo jų pasaulio politikoje taip pat daug kas priklauso.

„Po gerų pietų politikams visuomet lengviau sutarti negu prieš pietus. Aš visuomet kartoju tai, ką Taleiranas pasakė Napoleonui: Duokite man gerą virėją ir pasieksiu gerų sutarčių“, – sako Gillesas Bragardas, Valstybių lyderių virtuvės šefų klubo įkūrėjas.

Napoleono laikų valstybės vyro posakis, ko gero galioja, ir dabar. Iš Berlyno lyderių virtuvės šefų klubas vyks į Paryžių, kur antradienį susitiks su prezidentu Francois Hollande'u, kuris tikrai nemėgsta artišokų.

Jolanta Paškevičiūtė, LTV Naujienų tarnyba

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų