REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus mažiau nei savaitei iki laukiamiausio vasaros įvykio – Londono olimpinių žaidynių, „Business Insider“ siūlo pamatyti 10 sporto šakų, kurioms yra pavykę patekti į olimpiadas. Tarptautinis olimpinis komitetas per savo gyvavimą buvo patvirtinęs ir sporto šakas, kurios buvo pernelyg žiaurios, neįdomios arba paprasčiausiai kvailos.

REKLAMA
REKLAMA

10. Plaukimas su kliūtimis

Varžybos, kurių metu plaukikai turėjo įveikti tris kliūtis 200 metrų ilgio baseline. Plaukikai turėjo užlipti stulpu, prasiskinti kelią pro išrikiuotas valtis, o prieš finišą pranerti po dar viena valčių eile.

REKLAMA

9. Virvės traukimas

Šiame žaidime konkuruoja ne tik pradinių klasių moksleiviai, bet profesionalūs sportininkai – 1900, 1904, 1908, 1912 ir 1920 metais šioje rungtyje buvo galima iškovoti olimpinį apdovanojimą. Virvę traukdavo dvi komandos, kiekvienoje iš jų buvo po aštuonis žaidėjus. Laimėdavo ta komanda, kuri sugebėdavo patraukti varžovus šešias pėdas į savo pusę (maždaug 180 cm), arba praėjus penkių minučių laiko limitui – ta, kuri oponentus patraukė daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

8. Tandeminis dviračių sprintas

1906 metais debiutavęs olimpiadoje Tandeminis dviračių sprintas buvo išbrauktas iš žaidynių po 1972-ųjų olimpiados. Sprinte varžydavosi po du dviratininkus kiekvienoje komandoje, kurie sėdi and dviviečio dviračio. Pirmieji, kirtę finišo liniją po 2 000 metrų laimi.

7. Vėzdo siūbavimas

Šio sporto šakos atstovai olimpiadose varžėsi 1904 – 1932 metais. Dalyviai turėdavo aplink savo kūną siūbuoti du vėzdus, kurie forma priminė boulingo kėglius.

6. Sportinis ėjimas

1904 metais debiutavęs sportinis ėjimas iki šiol yra viena iš olimpinių sporto šakų, tačiau dažnai vadinama pačia keisčiausia. Sportininkai privalo neprarasti sąlyčio su žeme ir nelenkti kojos per kelio sąnarį atremties padėtyje. Šiemet šioje rungtyje varžysis ir lietuvė – ėjikė Neringa Aidietytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio) N. Aidietytė (nuotr. Balsas.lt)(nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio) N. Aidietytė (nuotr. Balsas.lt)

5. Sinchronizuotas plaukimas solo

Kažkokiu būdu ši sporto šaka buvo olimpinė 1984, 1988 ir 1992 metais vykusiose žaidynėse. Solo rungtyje besivaržantys sportininkai koordinuoja judesius su „įsivaizduojamais“ komandos draugais. Sinchronizuoto solo plaukimo dalyviai vertinami pagal tai, kaip šoko ir plaukė pagal pasirinktą muziką.

4. Pistoletų dvikova

1906 ir 1912 metais olimpiadoje vyko pistoletų dvikovos rungtys. Šauliai taikėsi į manekenus, ant kurių krūtinių buvo nupiešti taikiniai. Šaudymas išliko olimpine sporto šaka, tačiau manekenai buvo pakeisti.

REKLAMA

3. Lipimas virve

Lipimas virve olimpiadoje debiutavo 1896 metais. Sportininkai turėjo užkopti 14 metrų ilgio virve, o vertinami buvo pagal laiką ir stilių. Vėliau olimpiadose varžovai rungėsi tik dėl laiko – į stilių nebuvo atsižvelgiama. Paskutinį kartą olimpinį medalį šioje rungtyje buvo galima pelnyti 1932 metais.

2. Nėrimas į tolį

Nėrimo į tolį dalyviai tik kartą pasirodė olimpiadoje 1904 metais. Sportininkai turėdavo šoktį į baseiną ir visiškai nejudėti vieną minutę. Bet kaip judėti buvo draudžiama. Tas, kuris nugrimzdavo toliau, laimėdavo.

1. Gyvų balandžių šaudymas

Pirmą ir vienintelį kartą olimpiadoje dėl medalių šioje rungtyje kovota 1900 metais. Tąkart buvo nušauta iš viso 300 paukščių. Šios Paryžiuje vykusios žaidynės istorijoje įrašytos kaip vienintelės, kurių metu buvo žudomi gyvūnai dėl sporto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų