REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie 100 tūkstančių litų būrėjai sumokėjusi verslininkė pasijuto apgauta. Būrėjos seansai, per kuriuos ji kasė pjautuvus į žemę, bei dešimtis tūkstančių litų kainavę amuletai moteriai nepadėjo. Dar labiau moteris nustebo, kai per televizijos laidą išvydo į ją apmulkinusią būrėją labai panašią moterį, kuri gyrėsi, kaip padėjo buvusiam Rusijos prezidentui Borisui Jelcinui bei kitoms garsenybėms.

REKLAMA
REKLAMA

Marytė: žadėjo, kad būsime milijonieriai

Iš Kauno kilusi verslininkė Marytė pati paskambino į „Šiaulių naujienų“ redakciją vedina gero tikslo – pagelbėti į tą pačią situaciją pakliuvusiems žmonėms. Marytė pasakojo, jog už seansus pas būrėją, kuri prisistatinėjo Alos vardu, ji sumokėjo 100 tūkstančių litų, bet gyvenimo pagerėjimo taip ir nepajuto.

REKLAMA

„Šiais laikais visiems sunku. Pamaniau, kad apsilankius pas būrėją kai kurios problemos išsispręs“, - savo apsilankymo priežastį pas būrėją įvardija verslininkė. Moteris būgštavo esanti prakeikta ir turinti negerą prosenelių paliktą karmą, tad tikėjo, jog bioenergetinius dalykus išmananti būrėja jai padės išspręsti problemas versle.

„Nuėjau pas ją. Ji labai gerai apie save atsiliepė, minėjo padėjusi žymiems žmonėms. Susigundžiau. Atvykusi į namus minėjo jaučianti prakeiksmą ir sakė, kad visur blogai: ir garaže, mašinose, o mane supa tik blogi žmonės. Už paslaugas ji iš manęs paėmė 100 tūkstančių litų. Ne iš karto. Mokėjau po 20 ar 30 tūkstančių litų. Vien trys nedideli, kelių gramų auksiniai amuletai kainavo 60 tūkstančių litų. Dar prikasė į žemę pjautuvų, pavaizduotų rusiškose vėliavose. Žadėjo, kad būsime milijonieriai“, - būrėjos pažadus prisimena verslininkė. Du mėnesius trukę būrėjos seansai moters gyvenimo nepagerino, priešingai – moteris teigia prieš būrėjos seansus buvusi labiau patenkinta gyvenimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Galvojau, gal iš tikrųjų žmogus turi galių, bet niekas neišsipildė, ką ji buvo prognozavusi“, - teigia verslininkė Marytė. Ji sako bandžiusi taikiai atgauti pinigus, bet, pačios moters žodžiais tariant, būrėja tik mosavusi špygomis.

Būrėja klientų rado ir Seime

Moteris labai nustebo, kai per vieną televizijos laidą išvydo labai panašią būrėją, kurios išvaizda ir net kalbos maniera beveik nesiskyrė nuo ją „aptarnavusios“ būrėjos. Televizijos reportaže būrėja, kurios vardas irgi buvo Ala, pasakojo apie dar vaikystėje atsivėrusią trečiąją akį, apie tai, kaip jos talentą pripažino visame pasaulyje galingos asmenybės ir neslėpė dirbusi net pačiam buvusiam Rusijos prezidentui Borisui Jelcinui. Būrėja bandė prognozuoti ir Eurovizijos laimėtoją. Bet prognozės buvo nesėkmingos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tame pačiame reportaže būrėją liaupsino ir viena jos klientė – Seimo narė. Ji teigė, jog avarijos išvakarėse būrėja perspėjusi ją apie avariją. Esą ją išvydo savo vizijose. Seimo narė atviravo dažnai bendraujanti su būrėja.

Pas Alą – klientų antplūdis

„Šiaulių naujienų“ žurnalistė nesunkiai rado būrėjos Alos skelbimą su jos kontaktais. Būrėja viešai skelbiasi turinti 25-erių metų darbo patirtį, galinti išskaityti energetinį ir informacinį biolauką, padėti žmogui atrasti psichologinę pusiausvyrą. Be šių paslaugų būrėja žada savo klientus aprūpinti ir nuo blogio saugančiais talismanais, nuimti prakeiksmus, nužiūrėjimus bei sutvarkyti šeimos problemas.

REKLAMA

Skelbimas atrodo itin patrauklus magija tikintiems verslininkams – būrėja vilioja pasiūlymu padėti nustatyti,kokį magišką poveikį daro verslo klientai bei atskleisti verslo krizės priežastis.

Žurnalistei ne iš karto pavyko prisiskambinti skelbime nurodytu telefono numeriu. Atsiliepęs vyras tikino, jog artimiausiu metu pakliūti pas Alą – jokios galimybės. „Galime užrašyti rugsėjui“, - siūlė vyras, tikinęs, jog seansas kainuoja 400 litų. Kitų paslaugų kainų jis nedrįso įvardyti, siūlė vėlai vakare bandyti susisiekti su pačia Ala.

Pati būrėja viso pokalbiu metu neigė turėjusi straipsnyje įvardytą nepatenkintą klientę, bandžiusią susigrąžinti sumokėtus pinigus. Nors konkrečių savo paslaugų kainų būrėja taip ir neįvardijo, tačiau tikino, kad nė viena jos klientė už amuletus sumokėti 60 tūkstančių litų tikrai negalėjo. „Patys klientai atsineša juos“, - teigė būrėja.

REKLAMA

Siūlė atburti vyrą

Marytė įtaria, jog nuo būrėjos Alos gali būti nukentėję ir daugiau žmonių. Tie, kurie pasijuto nepatenkinti būrėjos suteiktomis paslaugomis, su Maryte gali susisiekti paskambinę straipsnio autorei.

Viename interneto portale, kuriame sukurta diskusijų skiltis apie būrėjas, apie būrėją, vardu Ala, netrūksta komentarų. Viena komentatorė pasakoja, jog dėl vyro neištikimybės pas būrėją apsilankiusi jos draugė išgirdo, kad šis esąs užburtas. Komentatorės žodžiais, kraupų faktą konstatavusi būrėja pasišovė užburtą vyrą atburti. Užburtojo vyro klientė suprato, jog tokia paslauga jai kainuos ne mažiau kaip 5 tūkstančius litų. Ar vyras buvo atburtas ir klientė liko patenkinta, neaišku. To „Šiaulių naujienoms“ išsiaiškinti nepavyko. Tiesa, neaišku, ar tai ta pati būrėja Ala, kurią rodė per televiziją, o gal kita jos bendravardė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiūlė kreiptis į kolegę

Nuo būrėjos, kuri prisistatinėjo vardu Ala, buvo nukentėjusi ir viena Šiaulių rajono gyventoja. „Šiaulių naujienos“ netvirtina, jog tai galėjo būti ta pati Ala iš televizijos, bet policijos ikiteisminiame figūruojančios būrėjos paslaugos buvo panašios. Ar tik nebus garsioji Ala įsitaisiusi savo antrininkę, kuri prisidengdama jos vardu ir imituodama jos darbo stilių, mulkina patiklius žmones? Ne taip seniai į Šiaulių rajono policijos pareigūnus kreipėsi Vijolių kaime gyvenanti moteris, kuri pasiskundė, kad būrėja išviliojo 6 tūkstančius litų, tačiau prakeiksmo nenuėmė nei nuo jos vyro, nei nuo marčios.

REKLAMA

„Šiaulių naujienų“ žiniomis, Vijoliuose gyvenanti moteris dėl šeimą persekiojančių bėdų sumanė nueiti išsiburti pas kortų būrėją. Anot būrėjos, kortos parodė, kad šeimai nesiseka, nes ją slegia kažkoks prakeiksmas.

Vijoliškė paprašė būrėjos tą prakeiksmą „nuimti“, tačiau burtininkė pasakiusi, jog jos galios esančios per menkos ir ji tokiais dalykais neužsiimanti. Būrėja vis dėlto nepaliko klientės bėdoje – ji davė kitos būrėjos, vardu Ala, telefono numerį ir patikino, jog ši būrėja esanti galingesnė ir galėsianti pagelbėti.

REKLAMA

Prakeiksmo nuėmimas – 1 400 litų

Netrukus vijoliškė susisiekė su būrėja ir papasakojo apie savo bėdas. Ala iš karto suprato, kad prakeiksmas uždėtas ant visos giminės vyriškosios linijos, o vijoliškės vyras esąs prakeiktas net bažnyčioje.

Būrėja Ala sutiko pagelbėti nelaimingajai, bet paaiškino, jog reikės labai ilgai ir karštai melstis bažnyčioje ir sudeginti labai daug žvakių. Savo paslaugą būrėja įvertino 1400 litų. Vijoliškė pinigus sumokėjo ir liko laukti, kada gyvenimas ims gerėti.

Po kiek laiko būrėja Ala vėl apsireiškė pas vijoliškę. Burtininkė konstatavo, kad užkerėti gali būti ne tik moters giminės vyrai, bet kiti šeimos nariai, ir paprašė parodyti šeimos nuotraukų albumą. Patikli vijoliškė netrukus būrėjai parodė, ko prašoma. Vartydama nuotraukų albumą burtininkė pirštu bakstelėjo į vijoliškės marčios fotografiją ir pasakė, kad ši moteris irgi esanti užkeikta, o prakeiksmas gali būti kažkaip susijęs net su kraujomaiša.

Išėmusi nuotrauką iš albumo būrėja pasakė galinti nuimti ir šį prakeiksmą, tačiau reikės dar ilgiau ir karščiau melstis ir sudeginti dar daugiau žvakių. Šį kartą savo paslaugas būrėja įkainojo 1 600 litų. Patikėjusi burtininke, vijoliškė sumokėjo ir šį kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būrėją nustatė, bet neranda

Trečiąkart būrėja Ala pas vijoliškę apsilankė praėjusių metų lapkričio 1-ąją. Šįkart būrėja pareiškė, jog jai teko melstis taip ilgai ir sudeginti tiek daug žvakių, kad vijoliškė jai įsiskolino dar 3 tūkstančius litų. Būrėja įspėjo, kad jeigu klientė nesumokės šių pinigų – jai bus dar blogiau, nei iki šiol.

Vijoliškė tokios pinigų sumos neturėjo, todėl pagalbos kreipėsi į Didžiojoje Britanijoje dirbantį sūnų, kurio paprašė paskolinti pinigų. Šis atsiuntė pinigus, kuriuos vijoliškė perdavė būrėjai Alai. Nuo to laiko moteris burtininkės nebesutiko ir kantriai laukė, kada pajus gyvenimo pagerėjimą.

REKLAMA

Kadangi gyvenimas nė trupučio nepagerėjo, šių metų vasario 18 dieną vijoliškė suprato buvusi apmulkinta ir kreipėsi į Šiaulių rajono policijos pareigūnus. Pareigūnai netrukus nustatė būrėjos Alos tikrąją asmenybę, bet jos neapklausė.

Pasak pareigūnų, jiems būrėjos nepavyko surasti. Policininkai įtaria, kad būrėja jau gali būti išvykusi ne tik iš Šiaulių, bet ir iš Lietuvos. Neatmetama galimybė, jog Ala galėjo apmulkinti ir daugiau patiklių žmonių, kurie į policiją dar nesikreipė.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų