REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Skandalas dėl Baltarusijoje nusileidusio „pliušinių meškučių desanto“ netikėtai įgauna vis didesnes apimtis. Prie incidento, kurį beje daug kas vertina kaip išgalvotą, tyrimo jau prisidėjo ir Baltarusijos KGB, agentai suėmė vieno iš Baltarusijos interneto puslapių redaktorių, kuris išdrįso paviešinti meškiukų nuotraukas, kurie neva buvo numesti iš švediško lėktuvo virš Baltarusijos teritorijos, o dabar suimta dar ir nepilnametė, kuri, kaip manoma, yra nuotraukų autorė, praneša newsru.com.

REKLAMA
REKLAMA

16-metė Jakatrina Skurat sulaikyta todėl, kad manoma, jog ji pirmoji nufotografavo „meškiukų desantą“ ir nuotraukomis pasidalino su  minėtuoju redaktoriumi, patalpinusiu fotografijas savo puslapyje.

REKLAMA

Primename, kad birželio 4 dieną švedų leidinys „The Local“ pranešė, kad anksti ryte lengvasis lėktuvas, pilotuojamas Švedijos piliečių, išskrido iš Lietuvos teritorijos ir ant Baltarusijos miestų Minsko ir Iveneco numetė keletą šimtų pliušinių meškiukų, prie kurių buvo pritvirtinti lankstinukai su šūkiais, ginančiai žodžio laisvę.

Vėliau Švedijos viešųjų ryšių kompanijos „Studio Total“ atstovai pareiškė, kad šią akciją organizavo būtent jie. Patys pilotai pareiškė, kad Baltarusijos oro erdvėje praleido virš valandos ir spėjo numesti apie 800 meškiukų. Jie paviešino filmuotą medžiagą, kurioje matosi lėktuvas ir kaip iš jo kažkas krenta.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau oficiali Minsko valdžia kategoriškai paneigė faktą, kad šalies oro erdvė buvo pažeista. Filmuota medžiaga buvo pavadinta montažu.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Baltarusija neigia, kad iš Lietuvos atskridęs lėktuvas mėtė pliušinius meškiukus(foto)

Pliušinių meškučių“ kriminalas tęsiasi: Baltarusijos kariškiai tikrina informaciją (foto)(video)

Dėl „pliušinių meškučių desanto“ suimtas baltarusis, turėjęs įvykio nuotraukų (foto)

Baltarusijos KGB rimtai ėmėsi „pliušinių meškučių“ incidento (foto)(video)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų