REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lie­pą bu­vo tik vie­na die­na, kai Šiau­liuo­se vi­sai ne­li­jo. Kri­tu­liai ge­ro­kai vir­ši­ja vi­du­ti­nę dau­gia­me­tę nor­mą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiau­lių hid­ro­me­teo­ro­lo­gi­jos tar­ny­bos orų ste­bė­to­jos Ode­tos Strums­kie­nės tei­gi­mu, lie­pą mies­te bu­vo tik vie­na die­na – 16-oji, kai ne­li­jo.

REKLAMA

Dėl daž­no lie­taus jau ge­ro­kai vir­šy­ta dau­gia­me­tė kri­tu­lių nor­ma. Lie­pos mė­ne­sio dau­gia­me­tė kri­tu­lių nor­ma yra 79 mi­li­met­rai. O šiuo me­tu jau pri­ly­ta 108 mi­li­met­rai.

„Bu­vo die­nų, kai pri­li­jo tik 0,1 mi­li­met­ro, bu­vo die­nų, kai 11 mi­li­met­rų“, – sa­kė orų ste­bė­to­ja.

Pa­sak O. Strums­kie­nės, lie­tus vi­siš­kai ne­ža­da liau­tis iki lie­pos pa­bai­gos. Šian­dien ir ry­toj lis, tik šiek tiek šils oras.

REKLAMA
REKLAMA

Ki­tą ket­vir­ta­die­nį oro tem­pe­ra­tū­ra, pro­gno­zuo­ja­ma, ga­li pa­kil­ti iki 26 laips­nių ši­lu­mos. Bet lie­tus pra­na­šau­ja­mas vi­są sa­vai­tę. Gied­ra nu­ma­to­ma tik lie­pos 27–ąją, penk­ta­die­nį, oro tem­pe­ra­tū­ra tądien– iki 23 laips­nių ši­lu­mos.

„Iki rugp­jū­čio 1 die­nos lie­tus tur­būt ne­si­trauks. Jei ir ne­lis iš­ti­sai, pro­tar­piais lie­taus tik­rai bus“, – sa­kė O. Strums­kie­nė.

Rita ŽADEIKYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų