REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„No­ri­me per­spė­ti tė­vus, kad dar­bo ieš­kan­čių mer­gai­čių neiš­leis­tų vie­nų į su­si­ti­ki­mus su bū­si­mais „darb­da­viais“. Jei duk­ra bū­tų nuė­ju­si vie­na, vis­ko ga­lė­jo nu­tik­ti“, – pa­si­bai­sė­ju­si sa­vait­raš­čiui „Šiau­liai plius“ pa­sa­ko­ja 14-me­tės mer­gai­tės ma­ma. Duk­rai per skel­bi­mą laik­raš­ty­je su­ta­rus dėl auk­lės dar­bo ir at­ly­gio, iš „darb­da­vio“ į te­le­fo­ną at­skrie­jo ži­nu­tė: „Gal no­ri pa­si­my­lė­ti?“ Po­li­ci­ja apie to­kius at­ve­jus vi­sa­da pra­šo pra­neš­ti, o vai­kų tei­sių gy­nė­jai pa­ta­ria vai­kams vi­sa­da kal­bė­tis su tė­vais.

REKLAMA
REKLAMA

Auk­lės „ieš­ko­jo“ se­sers duk­rai

Ke­tu­rio­lik­me­tė šiau­lie­tė nu­spren­dė va­sa­rą ne­dy­ki­nė­ti, o su­si­ras­ti dar­bo – pri­žiū­rė­ti se­nu­ką, pa­dė­ti bui­ty­je, pa­dir­bė­ti auk­le. Pa­si­ta­ru­si su ma­ma mer­gai­tė į vie­ną mies­to laik­raš­tį įdė­jo skel­bi­mą su nu­ro­dy­tu te­le­fo­no nu­me­riu ir ėmė lauk­ti pa­siū­ly­mų.

REKLAMA

Mer­gai­tės ma­ma sa­kė su leng­va šyp­se­na ste­bė­ju­si to­kį duk­ros poel­gį. Mo­te­ris tei­gė ma­niu­si, kad kai ši­tiek daug dar­bo ieš­kan­čių žmo­nių, ke­tu­rio­lik­me­tei tik­rai ne­pa­si­seks ir nie­kas skel­bi­mu ne­su­si­do­mės. „Kas ga­li ke­tu­rio­lik­me­tei pa­siū­ly­ti pri­žiū­rė­ti vai­ką? Aš sa­vo vai­ko vai­kui pri­žiū­rė­ti ne­leis­čiau“, – sa­kė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Mo­te­ris ap­si­ri­ko. Duk­rai į te­le­fo­ną at­skrie­jo ži­nu­tė su klau­si­mu, ar ji su­tik­tų dirb­ti auk­le.

Mer­gai­tės te­le­fo­no są­skai­ta bu­vo tuš­čia, tad ji pa­siė­mė ma­mos te­le­fo­ną. Pers­kam­bi­no nu­ro­dy­tu te­le­fo­no nu­me­riu ir iš­gir­do vy­ro bal­są. Šis pa­reiš­kė, kad ieš­ko auk­lės 3-ejų me­tų mer­gai­tei. Dirb­ti rei­kė­sią nuo 10 va­lan­dos ry­to iki 17 va­lan­dos va­ka­ro, o už va­lan­dą dar­bo pa­siū­ly­ta su­mo­kė­ti 4 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vy­ras tei­gė, kad auk­lės ieš­ko ne sa­vo vai­kui, o se­sers duk­rai. „Man iš kar­to toks pa­siū­ly­mas pa­si­ro­do įtar­ti­nas. Juk daž­niau­siai auk­lės ieš­ko ma­ma, tuo rū­pi­na­si mo­te­rys, ne vy­rai. O čia dar auk­lės ieš­ko­jo mer­gai­tės dė­dė“, – pa­sa­ko­jo mo­te­ris.

Duk­rai ji pa­sa­kė, kad į su­si­ti­ki­mą su „darb­da­viu“ vie­nos neiš­leis, kai baigs dar­bą, eis kar­tu, su­si­pa­žins ir įver­tins darb­da­vio pa­siū­ly­mo rim­tu­mą.

REKLAMA

Pa­siū­ly­mo rim­tu­mas paaiš­kė­jo po ke­lių mi­nu­čių. „Gal no­ri pa­si­my­lėt?“ – to­kio tu­ri­nio ži­nu­tė atė­jo į mo­bi­lų­jį te­le­fo­ną.

Į ži­nu­tę at­sa­ky­ta ne­bu­vo. Mo­te­ris pra­dė­jo svars­ty­ti, ar ne­ver­tė­tų kreip­tis į po­li­ci­ją, ta­čiau pir­miau­sia nu­spręs­ta is­to­ri­ją pa­vie­šin­ti – kreip­tis į žur­na­lis­tus. „Juk daug paaug­lių ieš­ko va­sa­rą dar­bo. No­ri­me per­spė­ti tė­vus, ko­kie pa­vo­jai ty­ko jų vai­kų, bū­ti ati­des­niais“, – sa­kė ma­ma.

REKLAMA

Už ne­le­ga­lų vai­ko dar­bą – at­sa­ko­my­bė tė­vams

Šiau­lių ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­rei­gū­nai pa­ta­rė ma­mai pa­ra­šy­ti pa­reiš­ki­mą po­li­ci­jai. Nors nu­si­kal­ti­mas ir neį­vy­kęs, ta­čiau yra nu­ma­no­ma, kad nuo „darb­da­vio“ rea­liai ga­li nu­ken­tė­ti dar­bo ieš­kan­čios mer­gai­tės. Pa­rei­gū­nų tei­gi­mu, 90 pro­c. ti­ki­my­bė, kad pa­tik­lių mer­gi­nų ieš­ko koks sek­sua­li­nis ma­nia­kas ir tai ne po­kštas. Po­li­ci­ja, jei bū­tų pa­ra­šy­tas pa­reiš­ki­mas, to­kius at­ve­jus tik­rai tir­tų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Vai­ko tei­sių ap­sau­gos sky­riaus vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas Au­ri­mas Ba­ga­vi­čius sa­ko dar ne­su­si­dū­ręs su at­ve­ju, ka­da bū­tų sek­sua­liai prie­ka­biau­ja­ma prie dar­bo ieš­kan­čio vai­ko. Jei vai­kas tik­rai no­ri dirb­ti, bet ko­kiu at­ve­ju pri­va­lo tar­tis su tė­vais.

Vai­ko įdar­bi­ni­mas pri­va­lo bū­ti le­ga­lus. Jei tė­vai lei­džia vai­kui dirb­ti, pri­va­lo bū­ti su­da­ry­ta su­tar­tis, mo­ka­mi pa­ja­mų mo­kes­čiai. Juk jei vai­kui kaž­kas nu­tik­tų, tė­vams tek­tų at­sa­ky­ti už tai, kad lei­do vai­kui ne­le­ga­liai dirb­ti ir tai bū­tų trak­tuo­ja­ma kaip vai­ko ne­prie­žiū­ra.

REKLAMA

A. Ba­ga­vi­čius sa­ko, kad šie­met, tar­pi­nin­kau­jant vai­kų tei­sių gy­nė­jams, pa­gal vie­šų­jų dar­bų pro­gra­mą įdar­bin­ta 30 vai­kų. Per­nai to­kių bu­vo 20. Iš mo­kyk­lų yra gau­na­mi są­ra­šai vai­kų, ku­rių šei­mų sun­ki ma­te­ria­li­nė pa­dė­tis ir vai­kams tik­rai rei­kia dar­bo. „Kiek bu­vo skir­ta lė­šų, tiek vai­kų ir įdar­bi­no­me“, – tei­gė pa­šne­ko­vas.

Va­sa­rą no­rin­čių dirb­ti vai­kų yra kur kas dau­giau – ke­li šim­tai. Į Vai­ko tei­sių ap­sau­gos sky­rių kas­dien atei­na po ke­lis vai­kus, ieš­kan­čius dar­bo, ta­čiau dėl lė­šų sty­giaus jiems pa­dė­ti nė­ra ga­li­my­bių.

REKLAMA

No­ras dirb­ti ne­tu­ri už­gož­ti sa­vi­sau­gos ins­tink­to

Ša­lies laik­raš­čiuo­se kar­tas nuo kar­to pa­si­ro­do pra­ne­ši­mai, kad per skel­bi­mus dar­bo laik­raš­čiuo­se ieš­kan­čios mo­te­rys su­lau­kia siū­ly­mo teik­ti sek­sua­li­nes pa­slau­gas už at­ly­gį. Pa­tik­lioms mo­te­rims, at­vy­ku­sioms į su­si­ti­ki­mus, ne­re­tai „pa­si­ma­ty­mas“ bai­gia­si ir liūd­nai.

Prieš ke­le­rius me­tus Šiau­lių mies­to apy­lin­kės teis­mas pa­siun­tė už gro­tų 35 me­tų šiau­lie­tį, ku­ris įvi­lio­jęs į spąs­tus iš­prie­var­ta­vo ir iš­ža­gi­no auk­lės dar­bo ieš­ko­ju­sią sep­ty­nio­lik­me­tę moks­lei­vę. Vy­rui skir­ti tre­ji me­tai ir pen­ki mė­ne­siai ne­lais­vės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Darb­da­vys“ auk­lės dar­bo ieš­kan­čios mer­gi­nos skel­bi­mą per­skai­tė skel­bi­mų laik­raš­ty­je. Pas­kam­bi­nęs nu­ro­dy­tu te­le­fo­nu jis pri­si­sta­tė dvie­jų vai­kų tė­vu, ieš­kan­čiu auk­lės, ga­lin­čios jo at­ža­las pri­žiū­rė­ti Jo­ni­nių va­ka­rą. Ža­dė­jo su­mo­kė­ti po tris li­tus už va­lan­dą.

Su moks­lei­ve vy­ras su­si­ti­ko prie Šiau­lių cent­ri­nės tur­ga­vie­tės. Ta­da at­si­ve­dė ją į sa­vo bu­tą M. Va­lan­čiaus gat­vė­je. Mer­gi­nai jis paaiš­ki­no, kad žmo­na su vai­kais šiuo me­tu išė­ju­si. Vė­liau paaiš­kė­jo, kad žmo­nos jis nie­ka­da ne­tu­rė­jo – gy­ve­no su su­gy­ven­ti­ne.

REKLAMA

Bu­te vy­ras įjun­gė te­le­vi­zo­rių ir mer­gi­nai pa­siū­lė šam­pa­no. Vieš­nia pa­si­vai­šin­ti ne­pa­no­ro, tuo­met vy­ras ją par­ver­tė ant lo­vos ir iš­ža­gi­no.

Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai nu­si­kal­tė­lį su­lai­kė tą pa­čią die­ną. Su­lai­ky­mo me­tu vy­ras bu­vo ne­blai­vus – jam nu­sta­ty­tas 2,18 pro­mi­lės gir­tu­mas.

Pa­sak po­li­ci­jos pa­rei­gū­nų, nuo prie­var­tau­to­jo nu­ken­tė­ju­si šiau­lie­tė pa­ty­rė di­džiu­lį dva­si­nį su­krė­ti­mą, pra­dė­jo blo­giau mo­ky­tis, jai pri­rei­kė me­di­kų pa­gal­bos.

Po­li­ci­ja ra­gi­na mer­gi­nas, ieš­kan­čias dar­bo, bū­ti la­bai at­sar­gias, – kad no­ras gau­ti dar­bą neuž­gož­tų sa­vi­sau­gos ins­tink­to.

Ok­sa­na LAU­RU­TY­TĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų