REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

205 šalys, 12 500 sportininkų, 26 sporto šakos ir 300 rungčių – iki olimpinių žaidynių Londone liko vos savaitė. Latvija išleido proginę lato monetą, o Londono gatvėse jau šmėžuoja žaidynių talismanai. Tiesa, Lietuvos sostinė, pernai išlydėjusi Europos vyrų krepšinio čempionatą, Londono žaidynėms taip intensyviai nesiruošia.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančioji direktorė
 Eglė Dilkienė sakė, kad ypatingų akcijų, siejamų su Londono olimpiada, verslininkai neplanuoja, o didžiausią dėmesį baruose ir kavinėse tradiciškai prikaustys krepšinis. „Tokio ažiotažo, koks buvo per krepšinį, tikrai nėra. Viskas, kaip ir kasdien: vakarais, jei yra televizorius, klientų pageidavimu jį galima įjungti“, – sakė E. Dilkienė.

REKLAMA

„Siemens“ arenos Renginių skyriaus vadovė Eglė Gudauskienė sakė, kad šį kartą svarbiausio metų sportinio įvykio transliacijų arena atsisakysianti, nes tuo pat metu vyks Europos U-16 krepšinio čempionato finalas.

„Kadangi norėtumėme tęstinumo, negalime iškraipyt viso tinklelio. Kitaip, aišku, kad apsiimtumėme transliuoti Londono olimpiadą“, – sakė „Siemens“ arena atstovė.

Anot jos, jei Lietuvos komanda pateks į krepšinio čempionatą finalą, žiūrovų akys nenukryps tik į Londoną.

REKLAMA
REKLAMA

„Tradiciškai pirmautų krepšinis, nes arenoje dažniausiai rodome arba krepšinį, arba futbolą. Arena labiau susijusi su krepšiniu, o futbolas todėl, kad nuo 2010 metų buvo Pasaulio futbolo čempionato transliacijos“, – sakė E. Gudauskienė.

Kauno miesto mero patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Grigalevičius pasakojo, kad kauniečiai Londono olimpiados transliacijas stebės Rotušės aikštėje įrengtoje erdvėje.

„Lietuva yra krepšino šalis ir didžiausias susidomėjimas tiek miestiečių, tiek verslininkų, siūlančių stebėti transliacijas, bus krepšiniu. Yra ir kitų sporto šakų mėgėjų, bet kas sutrauks didesnį dėmesį, galima tik spėlioti“, – sakė T. Grigalevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, olimpinėms žaidynėms Londone ruošiasi ir verslininkai. Neabejojama, kad sirgalių susibūrimai bus naudingi ir verslui.

„Remiuosi anksčiau vykusių didesnių sporto renginių patirtimi, pratiškai visuomet, kiek teko bendrauti su verslininkais, tiekiančiais viešojo maitinimo paslaugas, verslas visada sulaukia didesnių klientų srautų, kai suteikia galimybę stebėti bet kokių sporto šakų, ar tai krepšinio, ar futbolo transliacijas“, – sakė Kauno mero patarėjas.

Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Savickienė sakė, kad kitą savaitę paaiškės, ar mieste bus įrengtos erdvės, kuriose bus galima stebėti žaidynes Londone.

REKLAMA

„Kol kas negalime tvirtinti, kad mieste nebus ekrano, kur bus transliuojama Londono olimpiada. Prieš mėnesį buvo tariamasi su „Teo LT“, bet paaiškėjus, kad jie ekrano nebeturi, klausimas kol kas „pakibo“ ore, – sakė ji. – Šiuo metu jau rasta technika ir tariamasi del transliacijos teisių“.

Gabija SABALIAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų