REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ariel Motor Company“ oficialiai pranešė pradedanti bendradarbiavimą su „Atomic Race Management“ lenktynių specialistais ir bendromis pajėgomis 2013 m. Didžiojoje Britanijoje rengianti aštuonių lenktynių serijos „Ariel Atom“ bolidų čempionatą. Idėja kompanijai kilo nusižiūrėjus į „Spec Race Atom“ čempionatą JAV, o varžybose bus naudojami tik specialiai lenktynėms skirti „Cup Spec“ modeliai.

REKLAMA
REKLAMA

„Ariel Atom Cup Spec“ (nuotr. Gamintojo)„Ariel Atom Cup Spec“ (nuotr. Gamintojo)

„Cup Spec“ serijos „Atom“ bolidai yra varomi 245 AG galios 2,0 litrų iš „Honda“ paskolinto „Type-R“ variklio. Standartinės specifikacios „Ariel Atom“ sveria apie 525 kg, nuo 0 iki 100 km/h gali įsibėgėti per 3,2 sekundės ir gali išvysti maksimalų 230 km/h greitį. Lenktynėms skirti modeliai bus šiek tiek lengvesni ir greitesni dėl mažesnio bendro svorio,  pirminiais „Ariel' skaičiavimais bolidai turėtų sverti apie 500 kg, taip pat jie bus aprūpinti geresnį sukibimą suteikiančiomis sportinėmis padangomis.

REKLAMA

„Ariel Atom Cup Spec“ (nuotr. Gamintojo)„Ariel Atom Cup Spec“ (nuotr. Gamintojo)

Kiekvienas lenktyninis automobilis taip pat gaus apsauginį lanką virtimo atvejams, specialų prietaisų skydelį ir „Ohlins“ sureguliuotą pakabą. Visi bolidai bus apauti identiškomis „Yokohama“ padangomis ir aprūpinti kontroliuojamos kokybės lenktyniniais degalais. Už papildomą mokestį galima užsisakyti varžyboms skirtus priedus tokius, kaip nerūdijančio plieno išmetimo kolektorius, anglies pluošto prietaisų skydelis, FIA licencijuoti saugos diržai ir duomenų perdavimo sistema.

REKLAMA
REKLAMA

„Ariel Atom Cup Spec“ (nuotr. Gamintojo)„Ariel Atom Cup Spec“ (nuotr. Gamintojo)

Priklausomai nuo to, koks didelis yra potencialių klientų noras varžytis siūlomi trys skirtingi komplektai – „bronzinis“, „sidabrinis“ ir „auksinis“ – jų kainos siekia atitinkamai 63,835 svarų (280 tūkst. svarų), 71,985 svarų (316 tūkst. litų)  ir 83,580 svarų (367 tūkst. litų). Bronzinį komplektą sudaro lenktynėms paruoštas automobilis, vieta lenktynėse ir apgyvendinimas, sidabrinį papildo padangos, degalai ir bolidą sureguliuoti padėsiantis mechanikas. Į auksinį įtrauktas dar ir automobilio laikymas, transportavimas bei aptarnavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų