REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo, kad vyriausybė moka vienai kompanijai už tai, kad ji rytais žadintų paauglius. Teigiama, kad tokiu būdu mėginama grąžinti juos į darbo rinką, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Anglijos Šiaurės Rytuose įsikūrusios firmos atstovai teisinosi, kad ši juokingai skambanti užduotis yra tik „viena maža dalis“ iš priemonių, kuriomis bus užsiimama dirbant su jaunuoliais.

REKLAMA

Paaugliai taip pat vežami į pokalbius su darbdaviais bei jiems „padedama išvystyti įpročius“ atvykti į darbą laiku.

Ministro pirmininko Nicko Cleggo inicijuota 126 milijonų svarų vertės programa „Youth Contract“ yra skirta Anglijos 16-17 metų jaunuoliams, vadinamiems „Neets“ – kurie nesimoko ir nedirba.

Vienas programoje dalyvaujančios įmonės vadovas pasakojo, jog vėlavimas yra viena pagrindinių „neets'ų“ problemų, dėl kurių jie negauna nuolatinio darbo. Šiuo atžvilgiu prieš juos yra pranašesni teisti paaugliai, kurie po susidūrimo su teisėsaugos institucijomis tampa punktualūs.

Politikas įpareigojo įmones, kurios dirbs pagal šią programą, būti „kūrybingoms“ renkantis priemones, turinčias padėti menkai kvalifikuotus ir dažnai problematiškus jaunuolius įvesti į darbo rinką.

Statistikos duomenys rodo, kad daugiausia „neets'ų“ yra Šiaurės Rytų Anglijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų