REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie įkurtos naujos „Lietuvos sąrašo“ partijos neįregistravimą jos vadovas Darius Kuolys teigia sužinojęs ne iš Teisingumo ministerijos, o iš žiniasklaidos.

REKLAMA
REKLAMA

„Man labai keista pasirodė Teisingumo ministerijos elgsena, nes mes apie tai sužinojome iš žiniasklaidos – ne iš ministerijos, nors dar vakar – ketvirtadienį – kalbėjomės su jos pareigūnais. Šiuo atžvilgiu man kyla toks įspūdis, kad Teisingumo ministerija ne tiek stengiasi atlikti teisines procedūras, kiek pradėti tam tikrą politinį ir viešųjų ryšių procesą. O tai atrodo nelabai civilizuota“, – naujienų agentūrai ELTA sakė jis.

REKLAMA

D. Kuolio teigimu, ką daryti toliau, partijos vadovybė apsispręs, kai susipažins su pateiktais dokumentais.

ELTA primena, jog partija „Lietuvos sąrašas“ buvo įkurta liepos 5 d.

Partijai vadovaus buvęs Pilietinės visuomenės instituto direktorius, buvęs Kauno apygardos eksteisėjos Neringos Venckienės bendražygis Darius Kuolys.

Anot partijos steigėjų, partija kilo iš siekio įveikti dabartinę jėgos grupuočių savivalę ir valdžios cinizmą, sutvirtinti demokratinius ir moralinius Lietuvos valstybės pamatus.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos sąrašo“ partija besiskelbia esanti savarankiška bendrija, siekianti padėti sudaryti tokį kandidatų į Seimą sąrašą, kuriame būtų sąžiningi, žmonių pasitikėjimą turintys piliečiai, savo sričių profesionalai, įsipareigoję atkurti demokratinę Lietuvos Respubliką ir sugrąžinti ją žmonėms.

Pagrindiniai programiniai „Lietuvos sąrašo“ siekiai yra sugrąžinti Lietuvos žmonėms pilietines galias ir atkurti tikrą savivaldą, įtvirtinti teisingumą kaip valstybės pamatą, užtikrinti žmogaus teises ir laisves, sudaryti sąlygas vidurinei klasei kurtis, rūpinantis smulkiuoju ir vidutiniu verslu, įveikiant socialinę atskirtį ir skurdą, paversti Lietuvą šalimi, kurioje jaunimas norėtų gyventi ir kurti, padėti pagrindus savarankiškai ir kūrybingai visuomenei.

Lietuvos sąrašo idėją remia žinomi kultūros, mokslo ir meno žmonės. Tarp partijos steigėjų daug mokytojų, studentų, ūkininkų, mokslininkų. Tarp jų – profesoriai Antanas Kulakauskas, Algis Mickūnas, Viktorija Daujotytė, Sergejus Temčinas, politikos apžvalgininkas Tomas Viluckas, Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų