REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

(Papildyta 15:22 val.)

REKLAMA

Naujausiais duomenimis, mažiausiai 14 žmonių buvo nužudyta susišaudymo metu, kuris įvyko per naujojo filmo apie Betmeną „Tamsos riterio sugrįžimas“ premjerą Denverio priemiestyje, Kolorado valstijoje (JAV). Be to, pranešama apie 50 sužeistuosius.

REKLAMA
REKLAMA

Siaubingas incidentas įvyko Denverio „Auroros“ kino teatre per pačią filmo peržiūrą. Oficialiai informacija apie žuvusiuosius kol kas nėra patvirtinta. Anksčiau buvo pranešama net apie 20 negyvų. Vietinės žiniasklaidos duomenimis, įtariamas šaulys yra sulaikytas.

REKLAMA

Kino seansas prasidėjo vidurnaktį. Jau pačioje filmo pradžioje žiūrovai išgirdo triukšmą, tačiau į jį nekreipė dėmesio. Netrukus nusikaltėlis, kuris veikė su bendrininku, įbėgo į salę su dujokauke ir susprogdino dūminę granatą, o vėliau pradėjo šaudyti. Žudikas aukų nesirinko ir šaudė į visus žmones iš eilės.

Vienas iš liudininkų pasakoja: „Staiga pasigirdo šūviai, vėliau pajautėme dujų kvapą, supratome, kad kažkas vyksta tik po kelių minučių ir pradėjome bėgti.“ Dauguma susirinkusių žiūrovų manė, kad triukšmas ir sujudimas tėra šou dalis:

REKLAMA
REKLAMA

Liudininkai teigia, kad abu žudikai buvo su neperšaunamomis liemenėmis ir šalmais. Lifenews.ru praneša, kad sulaikytasis yra išeivis iš Indijos. Apieškojus jo namus, buvo aptikta ir daugiau sprogmenų bei ginklų.

Policija ieško šaulio bendrininko. Yra versijų, kad šis galėjo bandyti surengti panašias žudynes kitame kino teatre. Be to, manoma, kad prekybos centre, kuriame yra įsikūręs kino teatras, gali būti palikta ir dar viena bomba. Visa aplinkinė teritorija šiuo metu yra evakuota.

Pranešama, kad be nužudytųjų, tarp kurių yra kūdikis ir dar keletas mokyklinio amžiaus vaikų, yra mažiausiai 30–50 sužeistųjų. Dauguma jų – jauni žmonės, filmo premjeros prie kino teatro laukę visą dieną. Jie nugabenti į vietinę ligoninę. Policininkai sužeistuosius į ligoninę skubiai vežė savo automobiliais. Mažiausiai trys iš jų yra kritinės būklės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B. Obama šokiruotas

Užuojautą nukentėjusiųjų artimiesiems pareiškė JAV prezidentas Barackas Obama, kuris teigė, kad yra šokiruotas šio įvykio: „Mes su Michelle esame šokiruoti šios tragedijos Kolorade. Teisėsaugos pareigūnai nuolat siunčia mums informaciją. Mano administracija padarys viską, kas mūsų galioje, kad padėtume Auroros žmonėms šiuo ypač sunkiu metu. Esame pasiryžę rasti atsakingus asmenis ir priversti juos atsakyti, užtikrinti žmonių saugumą ir sužeistųjų gydymą. Net ir juodžiausiomis ir sunkiausiomis akimirkomis privalome būti vieningi kaip viena didelė Amerikos šeima. Visi turime galvoti ir melstis už Auroros žmones, kurie neteko artimųjų, draugų ir kaimynų. Turime būti su jais tiek dabar, tiek ateinančiomis sunkiomis dienomis.“

Situaciją tiesioginiame eteryje galima stebėti čia.












REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų