REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasinaudokite šiais patarimai persirengimo kabinoje ir niekada neteks parduotuvės palikti su gailesčiu ar nusivylimu.

Pasinaudokite šiais patarimai persirengimo kabinoje ir niekada neteks parduotuvės palikti su gailesčiu ar nusivylimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuri iš mūsų nėra nusipirkusi drabužio, kuris net nepaliestas jau ilgą laiką kabo spintoje? Netgi tuo atveju, jei drabužis gerai tiko, kai matavotės, staiga gali išaiškėti neįtikėtinų detalių, kurios privers jus gailėtis dėl šio pirkinio. Neskubėkite tuojau pat bėgti prie kasos, o ištyrinėkite būsimą pirkinį persirengimo kabinoje. „Investuokite į ilgai jums tarnausiantį rūbą ir net nepastebėsite kaip vėl ir vėl norėsite jį ištraukti iš spintos“, sako Colin Megaro, pripažintas Los Andželo garsenybių stilistas. Į ką iš tiesų reikėtų atkreipti dėmesį? Atlikite šiuos 8 žingsnius persirengimo kabinoje ir jūs pamilsite savo spintą.

REKLAMA

PERSKAITYKITE PRIŽIŪRĖJIMO INSTRUKCIJAS

Paklauskite savęs: „Ar audinys reikalauja ypatingos priežiūros – plovimo rankomis, sauso valymo – ir ar aš pasiruošusi vykdyti tokias instrukcijas?“ pataria Carol Davidson „Styleworks“ atradėja bei vienos garsios Niujorko kompanijos veidas. Taip pat nepamirškite sauso valymo ir plovimo rankomis kainos faktoriaus, bei kitų kliūčių ir nepatogumų, kuriuos tokia drabužio priežiūra gali jums sukelti. Sausas valymas per metus gali kainuoti apie 30 dolerių. Jei visa tai apsvarsčiusios vis dar norite drabužio, tai tvirtas ženklas, kad turėtumėte jį nusipirkti.

REKLAMA
REKLAMA

ATLIKITE RAUKŠLIŲ TESTĄ

Norėdamos įsitikinti, kad medžiaga atrodys puikiai visą dieną, Davidson pataria jums „sugniaužkite gabalėlį drabužio rankoje ir palaikykite kelias sekundes. Jei medžiaga nesusiraukšlėja, jūsų drabužis neturėtų būti susiraukšlėjęs ir dienos pabaigoje,“ sako ji. Jeigu medžiaga susiraukšlėja jūsų rankoje – ar drabužis jau susiraukšlėjęs ant pakabos – jūs verčiau turėtumėte praleisti šį pirkinį.

IŠBANDYKITE DRABUŽĮ KAIP APRANGOS DETALĘ

„Kai kurios moterys matuojasi puošnią palaidinę prie džinsų, su kuriais tvarkosi namus. Tai sudaro tam tikrų keblumų vertinant potencialų pirkinį,“ sako Dawn Del Russo, žymi mados ir gyvenimo būdo stilistė Niujorke. „Verčiau pasimatuokite drabužį avėdamos tinkamus batelius bei vilkėdamos prie jo derančią aprangą,“ rekomenduoja ji. Jei pastebėjote drabužį, kuris jums traukia akį, paimkite į persirengimo kabiną dar kelis prie jo derančius drabužius, kad užbaigtumėte įvaizdį, ar tiesiog paprašykite pardavėjos, kad sukomponuotų jums visą  komplektą iš drabužių esančių parduotuvėje. Kai kuriuose persirengimo kambariuose būna netgi aukštakulniai, kad galėtumėte įvertinti įvairias sukneles bei sijonus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

MINTIMIS PERBĖKITE PER SAVO SPINTĄ

Dauguma iš mūsų labai prisirišame prie stiliaus ar spalvų, kurie mums labiausiai patinka. Pagalvokite ar perkamas drabužis jūsų spintoje neatras brolio dvynio. Taip pat įsitikinkite, kad naujasis pirkinys galės nesunkiai būti integruotas į jau turimą garderobą. „Naujai nusipirkti drabužiai turi būti lengvai priderinami prie jau turimų drabužių,“ sako Melagro. Permeskite akimis savo spintos turinį prieš eidamos apsipirkti, kad turimų drabužių vaizdas išliktų ryškus jūsų mintyse.

REKLAMA

PAŽVELKITE Į DRABUŽĮ IŠ NUGAROS

Nesvarbu kaip jūs staipysitės prieš veidrodį persirengimo kabinoje, noras pamatyti savo nugarą pareikalaus didelių pastangų, sako Stephanie Poli, internetinio Blog'o apie madą kūrėja ir televizijos redaktorė. Tačiau tai padaryti tikrai verta. Įdėmiai apsižvalgykite tripusiame veidrodyje, kai tai yra įmanoma. Arba pasinaudokite savo pudros veidrodėliu, apsisukite nugara į veidrodį persirengimo kambaryje ir patikrinkite nugaros vaizdo atspindį mažajame veidrodėlyje. Jeigu turite laiko, įvertinkite pirkinį dar geriau, pasimatuodamos du skirtingus pasirinkto drabužio dydžius.

REKLAMA

SIEKITE KUO NATŪRALESNIO APŠVIETIMO IR VEIDRODŽIŲ, NEIŠKRAIPANČIŲ VAIZDO

Apšvietimas persirengimo kambaryje gali pakeisti jūsų nuomonę apie tai, kaip drabužis jums tinka. „Ypatingai ryški šviesa gali priversti drabužį atrodyti šiek tiek išblukusį,“ sako Del Russo. „Tačiau prieblandoje jūs galite nepastebėti itin ryškios spalvos ar perregimo audinio.“ Pakreipti veidrodžiai taip pat gali sukelti apgaulingą vaizdą, prailginti jūsų figūrą bei tokiu būdu sukurti įspūdį, kad drabužis jus lieknina. Suraskite veidrodį, kuris atrodo plokščias lyginant su siena, kad pamatytumėte realų vaizdą. Saugokitės gudraus parduotuvių triuko: kai kurie persirengimo kabinose kabantys veidrodžiai yra su plonu rėmeliu, dėl kurio veidrodis atrodo plokščias, nors iš tiesų yra išgaubtas. Tokiu atveju, tikrą vaizdą pamatysite vieną žingsnelį išėjusios iš persirengimo kabinos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

PAJUDĖKITE

Papraščiausiai maivantis prieš veidrodį persirengimo kabinoje, neįsitikinsite ar drabužis iš tiesų jums tinka. Verčiau „atsisėskite ir pasėdėkite ant suolelio, pasistiebkite ant pirštų galų jei dėvite ne aukštakulnius,“ sako Poli. „Išmėgindamos tinkamumą, plotį, ilgį bei patogumą tikrai galite atrasti stebinančių smulkmenų,“ tokių kaip saga, kuri duria jums į pilvą ar švarkelis, kuris tiesiog „įkalina“ jūsų ranką. Atsisėsti matuojantis kelnes ar sijoną yra būtina, todėl kad drabužis kuris atrodo tinkamo dydžio stovint, gali tapti per siauras, kai norėsite atsisėsti. Jeigu planuojate drabužį rengtis į vakarėlį, tikriausiai norėsite šokti – atlikti kelis šokio judesėlius pasislėpus nuo kitų pirkėjų tikrai gera mintis.

REKLAMA

PATIKRINKITE DETALES

Tikriausiai žinote, kad perkant drabužį reikia patikrinti, ar veikia užtrauktukas, ar visos sagos vietoje ir ar nekybo išsipešioję siūleliai. Tačiau jūs taip pat turite patikrinti ar yra pakankamai medžiagos, jei kada norėsite drabužį praplatinti. „Keli smulkūs patobulinimai gali padaryti taip, kad drabužis ant jūsų atrodys tobulai,“ sako Megaro – taip pat pridėti ilgaamžiškumo jūsų pirkiniui. Todėl išverskite drabužį ir patikrinkite ar ties siūlėmis kraštuose yra bent centimetras laisvos medžiagos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų