REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kėdainių rajono apylinkės teismas Pravieniškių pataisos namų pareigūną pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumento klastojimo, o advokatą – dėl tarpininko kyšininkavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas pataisos namų pareigūnui L. D. skyrė 12 480 litų baudą, advokatui K. R. – 60 parų areštą.

REKLAMA

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Lietuvos Kriminalinės policijos biuro pareigūnais, nustatė, kad Pravieniškių pataisos namų pareigūnas šioje įstaigoje laisvės atėmimo bausmę atliekančiam nuteistajam pasiūlė advokato K. R., galinčio už neteisėtą atlygį padėti dėl lygtinio paleidimo, paslaugas. Piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, savo tarnybiniame kabinete pareigūnas organizavo kelis nuteistojo ir advokato susitikimus.

REKLAMA
REKLAMA

L. D. suklastojo dokumentą, siekdamas, kad nuteistasis būtų perkeltas į lengvą režimo grupę, ir taip būtų sudarytos sąlygos prašyti teismo nuteistojo lygtinio paleidimo.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat nustatyta, kad advokatas K. R. iš nuteistojo per tarpininką priėmė 2 000 litų kyšį už tai, kad paveiktų L. D., ir nuteistasis būtų perkeltas į lengvo režimo grupę, o 30 000 litų kyšį priėmė žadėdamas pasinaudoti pažintimis ir padaryti įtaką Kauno apygardos teismo teisėjų kolegijai taip, kad nuteistasis būtų lygtinai paleistas iš pataisos įstaigos.

Šis Kėdainių rajono apylinkės teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų