REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paslapčių grifais dangstoma UAB VAE, turinti statyti naują Visagino atominę elektrinę (VAE), leidžia sau milijonus litų be jokių konkursų skirti užsienio konsultantams, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

UAB VAE šių metų birželio pabaigoje sudarė keturias sutartis, kurių vertė – apie 20 mln. litų. Be konkurso įsigyta konsultavimo, tyrimų ir viešųjų ryšių paslaugų net už 9,4 mln. litų. Apie 8 mln. litų pažadėti Didžiosios Britanijos įmonei „NM Rothschild & Sons Ltd.“, kuri UAB VAE teiks verslo konsultavimo ir finansinio patarėjo paslaugas.

REKLAMA

Užsienio teisininkų ir konsultantų darbo vaisiai šiandien akivaizdūs – IAE uždarymo procesas beviltiškai vėluoja, panaudoto branduolinio kuro saugojimo konteinerių tiekimas sustojęs.

Vakar duodamas interviu Žinių radijui premjeras Andrius Kubilius stengėsi pateisinti UAB VAE ir IAE, leidžiančias lėšas užsieniečiams be jokių konkursų.

„Iš tikrųjų tai yra labai stambūs projektai, kur reikalingos aukščiausios rūšies paslaugos, ar tai būtų teisininkų, ar kitų ekspertų, – sakė A.Kubilius. – Šioje vietoje kartais tik vienetinės kompanijos tokias paslaugas ir gali suteikti pagal savo patirtį, kvalifikaciją“.

„Mano nuomone, yra sudaryta graži iliuzija, kad iš IAE uždarymo ir VAE statybų projektų labai gerai uždirbs Lietuvos verslas. Taip nebus – nei mūsų įmonės ką nors uždirbs, nei Visagino žmonėms bus prikurta naujų darbo vietų. Kaip gali uždirbti lietuviai, jeigu IAE uždarymas yra Vokietijos ir Rusijos, o VAE statybos – Japonijos ir JAV projektai? Lietuviai bus vien aptarnaujantis personalas, kuriam teks tik trupiniai.“,- „Respublikai“ sakė Seimo Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų