REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas nuostabiausių moters periodų yra nėštumas. Vis dėl to, besilaukiant mažylio gali iškilti labai daug klausimų ir problemų, susijusių su sveikata. Norėtųsi kuo daugiau sužinoti ir apie tynimus, atsirandančius nėštumo metu.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, juos turi beveik visos besilaukiančios moterys. Tynimai atsiranda dėl neteisingo kraujo tekėjimo ir dėl limfos kojų venose, kai vyksta pakitimai kraujyje ir kraujotakos sistemoje. Vandens ir druskos įsisavinimas taip pat turi įtakos tynimams.

REKLAMA

Yra skiriamos 4 tynimo vystymosi stadijos: kojų tynimai, apatinės pilvo dalies ir juosmens tynimai, rankų ir veido tynimai, bendri tynimai.

Tynimai nėštumo metu būna užslėpti ir iš karto juos nustatyti ne visada taip paprasta. Tam reikia spausti odą su pirštu, ir jei nelieka duobutės spaudimo vietoje, vadinasi tynimų nėra, o priešingu atveju, jei išlieka duobutė, ko gero, turite problemų su tynimais. Nedidelis kojų tynimas vakarais – tai dar nėra nukrypimas nuo normos. Rytais dažniausiai nelieka jokių požymių. Greičiausiai, tai vyksta dėl didelio skysčių vartojimo arba atvirkščiai – jų trūkumo.

REKLAMA
REKLAMA

Stebėkite, jei kartu su kojomis jums ištino ir rankos, taip pat matomas veido patinimas, reikėtų sunerimti ir kuo greičiau kreiptis į gydytojus – gali būti, kad turite komplikacijų.

Nuo dvidešimtos savaitės nėštumo tynimai turėtų atkreipti ne tik nėščiosios, bet ir gydytojo dėmesį. Geriausiai būtų atlikti pilną ištyrimą, norint išvengti komplikacijų: apsilankykite pas urologą, pasikonsultuokite dėl kepenų veiklos. Tynimo atsiradimas trečiajame nėštumo trimestre gali būti rimta problema, susijusi su šlapimo nelaikymo, kai padidėja gimda, kuri spaudžia šlapimo pūslę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priklausomai nuo analizės rezultatų ir pilnos apžiūros, moteriai priskiriamas gydymas.

Jei tynimas nėra gydomas arba nėra gydomas teisingai, jis gali išplisti po visą kūną. Kad nepraleistumėte šio reiškinio, kasdien rekomenduojama svertis, matuoti spaudimą ir tirti šlapimą.

Sumažinti tynimus padės šios rekomendacijos:

 


  • Jei tynimas nedidelis, gultis į stacionarą nebūtina, užtenka tik laikytis specialios gydytojo paskirtos dietos.

  • Rekomenduojama sumažinti druskos vartojimą arba apskritai išbraukti ją iš mitybos raciono.

  • Reikėtų per dieną išgerti 1,5-2 litrus vandens (čia įskaičiuojama ir sriuba, košės, sultys, kompotai), vandens trūkumas neigiamai veikia organizmą ir padidina riziką atsirasti tynimams nėštumo metu.

  • Nepamirškite kontroliuoti ir šlapimo kiekį: jo turi būti ne mažiau nei 50 proc. iš išgerto kiekio vandens.

  • Negerkite be gydytojo nurodymo jokių žolelių arbatų.


 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų