REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus viešojo transporto keleivių kontrolė, tikrinanti bilietus, kiekvieną mėnesį randa apie 250 nebegaliojančių ar pamestais laikomų dokumentų, suteikiančių teisę važiuoti su nuolaida. Per metus taip pat sulaikoma apie 60 padirbtų dokumentų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pasitaiko atvejų, kai nustačius be bilieto važiuojančio asmens tapatybę, jis būna paskelbtas dingusiu ir ieškomas artimųjų. Trečiadienį keleivių kontrolė sulaikė birželį sostinėje dingusią merginą, kurios ieškojo policija ir artimieji.

REKLAMA

„Nuolat bendradarbiaujame su policija, kuri su mumis tikslina duomenis, ar nebuvome radę dingusių žmonių. Be to, kontrolierių darbas – ne tik patikrinti, ar keleiviai turi bilietą, bet ir rasti piktnaudžiaujančius nuolaidomis ar važiuojančius su padirbtais dokumentais“, - sako Gintas Bliuvas, savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“, vykdančios keleivių kontrolę, direktorius.

Negaliojantys dokumentai, taip pat dokumentai, kuriais naudojasi ne asmuo, kuriam buvo išduotas dokumentas, remiantis įstatymais yra konfiskuojami. Dėl padirbtų dokumentų kreipiamasi į policiją ir pradedami tyrimai.

Per mėnesį keleivių kontrolė Vilniuje užfiksuoja apie 5000 pažeidėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų