REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012 metų olimpinių žaidynių atidaryme Pietų Afrikos Respublikos vėliavą bus patikėta nešti 800 metrų rungties bėgikei 21 metų Caster Semenya, praneša oficiali PAR olimpinio komiteto interneto svetainė.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad C. Semenya yra pavyzdys visiems sportininkams ir moterims šalyje – sportininkė nepalūžo, kai ją užgriuvo daugybė bėdų. Bėgikė į olimpiadą kelialapį iškovojo 2012 metų balandį, kai įvykdė tam reikalingą normatyvą.

REKLAMA

C. Semenya pavardė visame pasaulyje tapo žinoma 2009 metais po taip vadinamo lyties skandalo. Po pergalės 2009 metų pasaulio čempionate Berlyne, kur afrikietė pasiekė geriausią sezono rezultatą, sportininkei po įtarinėjimų ir kaltinimų teko įrodyti savo lytį ir atlikti testus.

Caster Semenya (nuotr. SCANPIX)Caster Semenya (nuotr. SCANPIX)

Tyrimo metu ji buvo diskvalifikuota ir į didįjį sportą grįžo 2010 metų liepą, kai testais buvo įrodyta, kad sportininkė – moteris. Grįžusį į tarptautinę areną C. Semenya 2011 metų pasaulio čempionate Degu iškovojo sidabrą.

Vienas iš kandidatų nešti PAR olimpinę vėliavą žaidynių atidarymo ceremonijoje buvo bėgikas Oscaras Pistorius, kuris su kitais pasaulio atletais varžosi su implantais vietoj amputuotų kojų.

Oscaras Pistorius (nuotr. SCANPIX)Oscaras Pistorius (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų