REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 10–23 dienomis Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete vyksta tarptautinė vasaros mokykla „Įvairovės valdymas" (Managing Diversity). Joje dalyvauja dėstytojai ir studentai (magistrantai bei doktorantai) iš Bolonijos, Graco, Lublijanos, Budapešto ir Korvinus universitetų.

REKLAMA
REKLAMA

„Įvairovės valdymas" – tai šešerius metus trunkančio vasaros mokyklų ciklo, kurį remia Europos Sąjungos komisija per programą „Erasmus IP“ (Intensive Programe), paskutinis renginys.

REKLAMA

Universitetų penketukas, kuris laimėjo europinę paramą, paeiliui rengė panašaus pobūdžio vasaros akademijas: ciklas 2007 m. startavo Vytauto Didžiojo universitete, vėliau vyko Bolonijoje, Slovėnijos sostinėje, Koszege (Vengrijoje), Grace ir dabar vėl sugrįžo į Kauną.

„Šia vasaros mokykla savotiškai baigiasi vienas ciklas, tačiau pati problematika išlieka aktuali, o klausimai kaip suderinti skirtingus požiūrius, tapatybes ir vertybes – svarbūs ir reikalaujantys nuolatinių atsakymų. Todėl planuojama tęsti vasaros mokyklų šia tematiką organizavimą, pasirenkant kitokias teorines ir metodologines prieigas“,– sako VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto prodekanas dr. Linas Venclauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkę į Kauną magistrantai bei doktorantai iš aukščiau minėtų penkių aukštųjų mokyklų – studijuojantys politikos mokslus, teisę, sociologiją ir kitus socialinius mokslus – klausosi paskaitų apie žmogaus teises, emigrantų problemas, politinę ir ekonominę situaciją Europos Sąjungoje.

Kursuose taip pat pristatomos aktualios temos ir teorijos, susijusios su įvairovės reglamentavimu ir vadyba, vystoma nuovoka ir analitiniai įgūdžiai, dalyviai apmokomi pritaikant įvairovės vadybos bei konfliktų prevencijos, valdymo ir / arba sprendimo metodus. Dalyviai taip pat turi galimybę dalyvauti seminaruose ir praktiniuose užsiėmimuose. Šios pastangos bus įvertintos bendrais, penkių universitetų išduotais dalyvavimą ir sėkmingą vasaros mokyklos baigimą liudijančiais pažymėjimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Europos Sąjungos piliečių įvairovė yra didelis turtas ir tuo pačiu iššūkis, ypač naujai kartai – būtina mokėti šią įvairovę analizuoti ir veikti jos sąlygomis“, – per atidarymą Vytauto Didžiojo universitete akcentavo vienas iš renginio iniciatorių, Bolonijos universiteto profesorius Stefano Bianchini.

Prof. S. Bianchini taip pat teigė, kad tai ne vienintelis didelis projektas, jungiantis Vytauto Didžiojo universitetą su Italijos mokslininkais: Bolonijos universitetas kartu su VDU realizuoja MIREES jungtinę magistrantūros programą, bendradarbiauja politikos mokslų doktorantūros studijų srityje ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų