REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bankrutuojančio AB Vievio paukštynas akcininkas ir kreditorius AB „Kauno grūdai„ Lietuvos apeliaciniam teismui apskundė Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuri įpareigojo per 14 dienų išvežti daugiau kaip 750 tūkst. „Kauno grūdams“ priklausančių vištų iš bankrutuojančio Vievio paukštyno. Jei Apygardos teismas nepanaikintų savo įpareigojimo, o Apeliacinis teismas nespėtų ar nesutiktų panaikinti paukštyno bankroto administratoriaus UAB „Valeksa" prašytų taikyti laikinąsias apsaugos priemones, išvežimo terminą prašoma pratęsti iki rupjūčio 1-osios.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu per vieną darbo dieną iš paukštidžių išgabenama apie 30 tūkst. vištų dedeklių.

REKLAMA

Advokatų kontoros „Raidla Lejins & Norcous” advokato Mindaugo Jablonskio teigimu, įpareigojimas per neprotingai trumpą laiką - dvi savaites - išgabenti vištas, o priešingu atveju leidžiant administratoriui jas perimti ir įpareigoti antstolį jas parduoti, nesusijęs su pagrindine priežastimi, dėl kurios buvo kreipiamasi į teismą - nutraukti neva nuostolingą bendradarbiavimą ir atlyginti neva patirtą žalą.

„Labai keista, kad administratorius neprašo teismo pripažinti negaliojančia pačios Bendradarbiavimo sutarties, o tik vėlesnius jos pakeitimus, kuriais buvo patikslintos sutarties sąlygos. Vadinasi, net jei teismas ir patenkintų šį prašymą, „Kauno grūdai„ vis tiek neprivalėtų išvežti vištų dedeklių, nes pati pirmoji Bendradarbiavimo sutartis, sudaryta praėjusių metų balandį, liktų galioti. Tad įpareigojimas išvežti vištas yra absoliučiai perteklinis“, - sako advokatas.

REKLAMA
REKLAMA

M. Jablonskio teigimu, įsigilinus į dokumentus tapo akivaizdu, kad šiuo teismo sprendimu buvo siekiama visiškai kitų - neteisėtų ir nepagrįstų - tikslų, o pateiktas ieškinys - tik priedanga.

„Tikriausiai neatsitiktinai paukštyno administratorius jau pačią pirmąją dieną, kai tik įsigaliojo jo prašytas reikalavimas išgabenti vištas, atsiuntė raštą ir pasiūlė „Kauno grūdams„ iš jų nupirkti visas jiems priklausančias vištas, esančias Vievio paukštyne. Tačiau administratoriaus siūloma kaina neatitiko šiandien rinkoje galiojančių kainų, todėl „Kauno grūdai“ pasiūlymo nepriėmė. Toks elgesys, mūsų vertinimu, labai panašus į šantažą", -pabrėžia M. Jablonskis.

Teisininko nuomone, teismas turėjo atsižvelgti ir į faktą, kad birželio 20 d. administratorius pranešė „Kauno grūdams„ vienašališkai, be kreditorių komiteto ar susirinkimo pritarimo, nuo rugsėjo 20 d. nutraukiąs bendradarbiavimo sutartį su „Kauno grūdais“ dėl vištų priežiūros. Po šio pranešimo „Kauno grūdai" jau pradėjo išvežti vištas iš Vievio paukštyno ir iki rudens buvo pasirengę atlaisvinti visas paukštyno vištides.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų