REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dar niekada man nėra tekę atsidurti tokioje keistoje ir net šiek tiek juokingoje situacijoje. Tik graudu, nes niekuomet net nebūčiau patikėjusi, kad nesantaikos žiežirbą tarp mūsų gali įžiebti paprasčiausias drugelis“, – apie konfliktinę situaciją su dizainere Agne Kuzmickaite emocingai kalbėjo žinoma atlikėja Liepa Mondeikaitė.

„Dar niekada man nėra tekę atsidurti tokioje keistoje ir net šiek tiek juokingoje situacijoje. Tik graudu, nes niekuomet net nebūčiau patikėjusi, kad nesantaikos žiežirbą tarp mūsų gali įžiebti paprasčiausias drugelis“, – apie konfliktinę situaciją su dizainere Agne Kuzmickaite emocingai kalbėjo žinoma atlikėja Liepa Mondeikaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainininkė pasakoja, kad praėjus vos kelioms dienoms po liepos pradžioje Juodkrantėje vykusios „Bitėlando“ šventės, ji savo elektroninio pašto dėžutėje rado elektroninį laišką nuo drabužių dizainerės ir teatro kostiumų dailininkės Agnės Kuzmickaitės-Prūsaitienės. Jame teismais bei piniginėmis sankcijomis gresiančios pretenzijos dėl Liepos minėtosios šventės metu vilkėtos suknelės. O jei tiksliau – dėl ją puošusių juodų drugelių. Atlikėja nutarė išsiaiškinti ar iš tiesų nuo šiol juodų drugelių moterų garderobe turi nelikti – jei remtumės A. Kuzmickaitės pretenzija – būtent taip ir turėtų atsitikti.

REKLAMA

Dizainerė A. Kuzmickaitė pristatė pavasarinę vaikiškų drabužėlių kolekciją (nuotr. Organizatorių)Dizainerė A. Kuzmickaitė pristatė pavasarinę vaikiškų drabužėlių kolekciją (nuotr. Organizatorių)

Štai kokį laišką atsiuntė garsi Lietuvos dizainerė L. Mondeikaitei:

Gerb. L. Mondeikaite,

2012 m. liepos 6 d. Juodkrantėje vykusios „Bitėlando“ šventės koncerto „Sveiki sugrįžę namo!“ metu scenoje pasirodėte vilkinti suknele, dekoruota stilizuotais juodos spalvos drugeliais (žr. Priedą Nr. 1).

Pažymiu, jog aš, Agnė Kuzmickaitė, drabužių dizainerė ir teatro kostiumų dailininkė esu žemiau nurodyto prekių ženklo savininkė :

REKLAMA
REKLAMA

Drugelis (nuotr. asm. archyvo)Drugelis (nuotr. asm. archyvo)

Remiantis šio prekių ženklo naudojimo ir reklamavimo Lietuvos Respublikoje rezultatais, dideliu minėto prekių ženklo atpažįstamumu vartotojų tarpe, noriu pabrėžti, jog minėtas prekių ženklas Paryžiaus konvencijos dėl pramoninės nuosavybės saugojimo ir Lietuvos Respublikos prekių ženklų įstatymo prasme yra priskirtinas plačiai žinomų prekių ženklų kategorijai, kas reiškia, jog turiu išimtines teises naudoti šį prekių ženklą Lietuvos Respublikos teritorijoje bei drausti kitiems asmenims be mano sutikimo naudoti bet kurį žymenį, kurį galima palaikyti šio prekių ženklo atgaminimu, imitacija ar vertimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkreipiu Jūsų dėmesį, jog tiesiogiai ar netiesiogiai aš niekada nedaviau Jums sutikimo naudoti aukščiau nurodytą prekių ženklą (ar į jį panašų žymenį) suknelei, dėvėtai 2012 m. liepos 6 d. koncerto metu, ženklinti, ar bet kokiems kitiems drabužiams žymėti. Atsižvelgiant į visa tai, Jūsų atlikti veiksmai yra neteisėti ir nesuderinami su Paryžiaus konvencijos dėl pramoninės nuosavybės saugojimo ir Lietuvos Respublikos prekių ženklų įstatymo reikalavimais ir sudaro intelektinės nuosavybės teisės pažeidimą, už kurį yra taikoma Lietuvos Respublikos Civiliniame kodekse ir Prekių ženklų įstatyme numatyta atsakomybė.

REKLAMA

Aptarusi susidariusią situaciją su savo advokatais bei vadovaudamasi Paryžiaus konvencijos dėl pramoninės nuosavybės saugojimo šiuo straipsniu ir Lietuvos Respublikos prekių ženklų įstatymo 9 straipsniu, reikalauju:

1) nedelsiant nutraukti bet kokį suknelės, kuria pasirodėte vilkinti 2012 m. liepos 6 d. koncerto „Sveiki sugrįžę namo!“ metu, dėvėjimą/naudojimą;

2) užtikrinti, jog 1 punkte nurodyta suknelė būtų nedelsiant sunaikinta arba nuo jos būtų nedelsiant pašalinti aukščiau nurodyti žymenys - stilizuoti drugeliai;

REKLAMA

3) nutraukti bet kokį kitą žymens – stilizuoto drugelio – naudojimą drabužiams ženklinti;

4) iš visuomenės informavimo priemonių, įskaitant socialinio tinklapio „Facebook“, pašalinti bet kokias nuotraukas, kuriose dėvite 1 punkte nurodytą suknelę;

5) pateikti informaciją, kas yra 1 punkte nurodytos suknelės autorius ir siuvėjas.

Pažymiu, jog neįvykdžius aukščiau nurodyto prašymo per 5 kalendorines dienas ir nepavykus minėtos situacijos sureguliuoti draugišku būdu, būsiu priversta savo interesus ginti ir turtinės žalos atlyginimo reikalauti Lietuvos Respublikos teisme.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų