REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

50-metis porceliano kolekcionierius iš Tiandzino, Kinijos, Zhangas Lianzhi užtruko ketverius metus dekoruodamas seną namą milijonais senovinių porcelianinių detalių ir dirbinių. Šiandien šis namas Kinijoje gerai žinomas kaip „Porceliano Namai“ arba „Yuebao House“.

REKLAMA
REKLAMA

Tiandzino „Porceliano Namai“ Hepingo rajone atsidarė 2007 metais rugsėjo 2-ąją. Senas prancūziško stiliaus pastatas yra daugiau nei 100 metų senumo. Iš pradžių tai buvo Qing Dinastijos finansų ministro rezidencija, vėliau apie 1949 metus jame buvo įsteigtas bankas. Tačiau bankui persikėlus į kitą vietą, pastatas liko tuščias ir negyvenamas.

REKLAMA

Tuomet porceliano kolekcionierius Z. Lianzhi nupirko jį už 1 mln juanių (apie 160 tūkst. dolerių). Vyriškiui prireikė ketverių metų nykų namą paversti užburiančiu ir didingu, porcelianu dekoruotu pastatu. Šiuo metu „Porceliano Namai“ yra bene ryškiausia ir lankomiausia vieta Tiandzine.

Užimdamas 3 000 kv. m plotą namas yra išpuoštas 400 mln. senovinio porceliano dalelių, jame yra 16 tūkst. senovinio porceliano dirbinių, 300 balto marmuro raižinių ir apie 20 tonų natūralaus krištolo. Kalbama, kad visi puošybos elementai gali būti įkainoti apie 2 mlrd. juanių (315 mln. dolerių).

REKLAMA
REKLAMA

Apie 80 proc. porceliano dalių ir dirbinių buvo sudaužytos, tačiau kolekcionierius įmontavo jas, pavyzdžiui sienose, taip, kad nesimatytų pažeistų vietų. Vidinio kiemo namo siena papuošta apytiksliai 3 000 porcelianinių vazų ir yra pavadinta „Ping'an Qiang“ (Sveikatingumo Siena).

Verslininkas Zhangas, besidomintis Kinijos menu ir kultūra, tikina, kad „Porceliano Namuose“ galima pamatyti kiekvieną Kinijos kultūros elementą ir posūkį. Turbūt viena įspūdingiausių namo vietų yra jos išorinė siena - keturi „Kinijos Drakonai“. Kiekvienas jų yra apie 200 metrų ilgio, jie pagaminti iš tūkstančių porcelianinių dalių. Drakonas simbolizuoja Kinijos jėgą ir yra dominuojantis elementas Kinijos architektūroje.

Zhangas Lianzhi, gimęs pasiturinčio verslininko šeimoje Tiandzine, taip pat turi Kantono stiliaus restoranų tinklą. Pastaruosius 20 metų jis kolekcionavo porcelianą ir jo dirbinius, o paskutinis jo senovinių keramikos dirbinių pirkinys įvertintas 1mln. juanių (160 tūkst. dolerių).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų