REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvieną savaitę Arvi įmonių grupė sulaukia daugiau nei 30 gyvenimo aprašymų. Dauguma pretendentų tikisi savo karjerą pradėti nuo praktikos. Šiuo metu savo iniciatyva įmonėje praktikas atlieka 15 studentų.

REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausias trūkumas - inžinierių, taip pat ieškoma finansininkų, personalo specialistų, technologų, prekybos vadovų, projektų vadovų, verslo analitikų bei užsienio projektų vadovų,“ – vardina reikalingiausius specialistus personalo direktorė Nijolė Daukšienė, pridūrusi, kad šių sričių studentus įmonės praktikoms kviečiasi vos pabaigusius pirmuosius kursus.

REKLAMA

Didžiosios grupės įmonės „Arvi fertis“, „Arvi cukrus“, „Arvi kalakutai" yra įsikūrusios Marijampolėje, kitas įmones galima rasti Vilniuje, Klaipėdoje, Rietave. Arvi turi galimybes jauniems specialistams suteikti patirties įvairiose grupės įmonių veiklos srityse: trąšų, pašarų, cukraus, kalakutienos produktų gamybos, šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo, transportavimo ar apgyvendinimo paslaugų teikimo.

Verslo įmonių ir aukštojo mokslo institucijų bendradarbiavimas sudaro sąlygas mokslo ir verslo pažangai, konkurencingumo didinimui, emigracijos mažinimui. „Dirbame su ISM Vadybos ir ekonomikos, Kauno technologijų Vilniaus, Vytauto Didžiojo universitetais bei vykdome projektus Socialinių mokslų kolegija. Studentai įmonių grupėje atlieka praktikas, rengia aukščiausias balais vertinamus mokslinius darbus, o įmonė turi galimybę įdarbinti geriausius jaunus šalies specialistus, kurie po sėkmingos praktikos lieka bendrovėje, auga ir tobulėja,“ – apie Arvi personalo ugdymo strategiją „Kartu mes galime augti“ pasakoja N. Daukšienė.

REKLAMA
REKLAMA

Arvi finansų ir investicijų direktorius Martynas Belenavičius savo pažintį su įmonių grupe pradėjo dar būdamas studentas. Iš pradžių atliko nesudėtingą praktiką, grįžęs po metų pradėjo dirbti biodegalų gamyklos projekto vadovu, o per penkerius metus tapo dvidešimt įmonių valdančios grupės finansų skyriaus vadovu. Marijus Grodickas savo karjerą Arvi trąšų gamykloje pradėjo 2005 metais „nuo nulio“: iš pradžių buvo pagalbinis darbininkas, o šiandieną yra atsakingas už didžiulės trąšų įmonės gamybos planavimą bei 60 darbuotojų personalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Technologų trūkumas jaučiamas jau dabar ir ateityje tik išaugs, įsitikinusi Arvi personalo direktorė Nijolė Daukšienė. Šiuo metu universitetuose rengiamas perteklinis skaičius socialinių mokslų atstovų – teisininkų, politologų, vadybininkų ir kitų, kuriems darbo vietos Lietuvoje neegzistuoja ir artimiausiu metu nebus sukurtos. Nors ilgalaikių darbo rinkos prognozių nėra parengta, tačiau renkantis specialybę reiktų atsižvelgti į Lietuvos darbo biržos prognozę, šalies vystymosi strategiją bei rinkos poreikius.

Arvi įmonėse Lietuvoje ir užsienyje dirba daugiau kaip 1 000 žmonių. Komandos branduolį sudaro atkaklūs ir išsilavinę darbuotojai, sugebantys savarankiškais priimti sprendimus, yra linkę tobulėti ir energingai pasitinka naujus iššūkius. Tai komanda, kuri yra visuomet pasiruošusi mokytis ir mokyti – augti ir auginti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų