REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos irklavimo federacija (LIF) mūsų šalies sportininkų pasirodymą praėjusią savaitę Trakuose, Galvės ežere, vykusiame pasaulio jaunimo (iki 23 metų) čempionate vertina gerai, nors ir nebuvo iškovota medalių.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiai čempionate pasirodė merginų ir vaikinų porinės dvivietės - Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė bei Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius. Šios įgulos užėmė atitinkamai ketvirtą ir penktą vietas.

REKLAMA

„Vienos mūsų šalies įgulos turėjo puikią galimybę patikrinti savo jėgas pasaulinio lygio varžybose, kitos - pasisemti patirties. Reikia pažymėti, kad visi kovojo, - trečiadienį spaudos konferencijoje teigė LIF prezidentas Dainius Pavilionis. - Labai džiaugiamės Mildos ir Ievos pasirodymu. Jos, būdamos 18-metės, sugebėjo kautis su vyresnėmis varžovėmis. Pernai jos tapo pasaulio ir Europos jaunių čempionėmis, o šiemet apgynė Europos jaunių čempionių titulą. Jos dadar ruošis pasaulio jaunių čempionatui. Neseniai kartu irkluoti pradėję D. Jančionis ir A. Adomavičius parodė, kad yra pajėgūs dalyvauti tokio rango varžybose ir siekti aukštų vietų. Jiems labiausiai trūksta patirties“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot čempionato organizacinio komiteto pirmininko, LIF Vykdomojo komiteto nario Edmundo Daukanto, dvi įgulos pagrindiniuose finaluose tokiai šaliai, kaip Lietuva, tikrai geras pasiekimas.

„Treneriai didelių reikalavimų mums nekėlė, nes reikėjo kovoti su vyresnėmis, labiau patyrusiomis ir fiziškai stipresnėmis varžovėmis. Mums pagrindinis šių metų startas - pasaulio jaunių čempionatas, vyksiantis po Londono olimpinių žaidynių. Tad čempionatas Trakuose buvo repeticija prieš pasaulio pirmenybes, - teigė M. Valčiukaitė. - Medalių neiškovojome, bet esame patenkintos. Tikimės, kad ateityje pavyks užimti dar aukštesnes vietas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, rengiantis Europos jaunimo čempionatui vilnietei M. Valčiukaitei ir kaunietei I. Adomavičiūtei dar teko laikyti ir abitūros egzaminus.

„Mažai kas manė, kad būsime finale, bet patys slapta to tikėjomės“, - sakė D. Jančionis.

Čempionate Trakuose dalyvavo apie 1000 sportininkų iš 58 šalių.

Medalių lentelėje pirmąją vietą užėmė Vokietija (4 aukso, 6 sidabro, 5 bronzos medaliai), antrąją - Italija (3-2-1), trečiąją - JAV (2-1-0), ketvirtąją - Naujoji Zelandija (2-0-3), penktąją - Austrija (2-0-0), o šeštąją - Australija (1-2-2). Iš viso medalius pelnė 23 šalių atstovai.

REKLAMA

Antros pagal svarbą (po pasaulio suaugusiųjų čempionato) irklavimo varžybos Lietuvoje surengtos pirmą kartą. Čempionato organizacinėms išlaidoms iš valstybės buvo gautas 1 mln. litų, nors varžybų organizatoriai prašė dvigubai daugiau. „Valstybė iš čempionato tikrai uždirbo, o kaip yra su mumis - dar reikia paskaičiuoti. Būtų stebuklas, jei gautume pelno“, - teigė E. Daukantas.

Varžybų organizatorių skaičiavimu, viešbučiai iš čempionato dalyvių gavo apie 2,5 mln. litų.

Beje, varžybų dalyviai suvalgė toną daržovių, pusantros tonos makaronų, o specialūs čempionato autobusai per savaitę iš viso nuvažiavo net 64 tūkst. km.

REKLAMA

Tarptautinė irklavimo federacija (FISA) už gerai surengtą pasaulio jaunimo (iki 23 metų) čempionatą jo organizatoriams skyrė net du garbės medalius. Vienas atiteko Lietuvos irklavimo federacijai, o kitas - pirmenybių organizaciniam komitetui. Čempionato organizatoriai sakė, kad iš varžybų dalyvių kasdien jie gauna po kelis padėkos laiškus.

„Tai maloniai stebina. Manau, kad čempionatas buvo surengtas geriau nei tikėjomės patys ir Tarptautinė irklavimo federacija“, - sakė E. Daukantas.

2013 metais Lietuvoje bus rengiamas pasaulio jaunių (iki 18 metų) irklavimo čempionatas. „Norime jį surengti dar geriau, o po to galėsime pradėti diskusijas dėl pasaulio suaugusiųjų čempionato rengimo. Pirmiausia reikės patiems įvertinti, ar tai įmanoma padaryti“, - kalbėjo E. Daukantas.

2002 metais Trakuose buvo surengtos pasaulio jaunių, 2006 metais - pasaulio studentų, o 2008 metais - pasaulio veteranų irklavimo pirmenybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų