REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos miestelis Corigliano d'Otranto, kuriame gyvena iš viso 5889 gyventojai, tapo pačiu filosofiškiausiu miestu šalyje, rašo „The Guardian“.Nedažnai miesto valdžios nutarimuose cituojamas Sokratas arba Spinoza, tačiau ir tokių Italijos miestelių kaip Corigliano d'Otranto, kuriam vadovauja centro kairės merė Ada Fiore, nėra daug. Šių metų savivaldybės nutarime nr. 72, kuriame cituojami pirma minėti mąstytojai, teigiama, kad Graziella Lupo miesto rotušėje konsultuojama filosofijos klausimais kiekvieną penktadienį nuo 15 iki 19 val. vakaro.

REKLAMA
REKLAMA

Vadovaujant naujajam merui A. Fiore, kuris anksčiau buvo filosofijos mokytojas, mieste atsirado keramikinės iškabos su tokių filosofų kaip Šventasis Augustinas citatomis. Net miestelio baruose ir parduotuvėse yra dalijami atvirukai su įvairiausiais užrašais, pavyzdžiui, „kodėl mes gimėme?“

REKLAMA

Miestelis jau spėjo surengti tarptautinę filosofijos konferenciją ir baigia įrengti, miestelio mero žodžiais, pirmąjį Italijoje daugiaformatį filosofijos parką. Anot projekto reklamų, čia turėtų „medžiai kalbėti, sienos šviesti, o vaizdai plauti“.

Filosofinei mero iniciatyvai pasipriešino  Puglios regiono, kuriam priklauso miestelis, psichologų asociacija. Anot jos vadovo dr. Giuseppe'ės Luigio Palma'os, toks sprendimas „ne tik klaidinantis, rizikingas, tačiau ir pavojingas“.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto meras kritika atmetą, sakydamas, jog psichologai blogai suprato, ką veikia savivaldybės filosofas. Anot jo, G. Lupo su interesantais „bendrauja sokratiškuoju dialogu, gyvena ne praeityje, o dabartyje bei žiūri į ateitį“.

Savivaldybės filosofo pagrindinis darbas – padėti miestiečiams aiškiau mąstyti, padėti įsiklausyti vieniems į kitus bei padėti formuluoti klausimus.

Pati filosofė, išsilavinimą įgijusi Venecijos Ca' Foscari  universitete, teigia, kad jos klientai (pirma ji vertėsi privačia praktika) yra įvairiausi žmonės: tiek kompanijų vadovai, tiek gėlininkas, tiek padavėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų