REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Kauno "Žalgirio" krepšinio klubo valdyba patvirtino, jog Rimantas Grigas vyriausiuoju komandos treneriu liks iki 2006/07 m. sezono pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

R. Grigas savo asistentu pasirinko ilgametį komandos kapitoną bei Lietuvos rinktinės narį Darių Maskoliūną. Valdybos posėdyje šiam trenerio pasirinkimui buvo pritarta.

REKLAMA

"Pirmiausia ateinu padėti R. Grigui, nes vienam treneriui vadovauti komandai yra labai sunku. Kitas dalykas, dar būdamas krepšininku, buvau vertinamas už savo gynybinius sugebėjus, todėl "Žalgiryje" mano darbas bus akcentuotas būtent šioje srityje. Esu darbštus, atsakingas, reiklus ir užsispyręs, manau greitai įsiliesiu į komandą, rasiu bendrą kalbą tiek su žaidėjais, tiek su treneriais ir visi dirbsime viena kryptimi. Niekada nebuvau atitrūkęs nuo "Žalgirio" - bendrauju tiek su vadovybe, tiek su žaidėjais, stebiu visas "Žalgirio" rungtynes", - kalbėjo naujai paskirtas 36-erių metų treneris Darius Maskoliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis septynis metus žaidė Kauno "Žalgiryje" (1991-1999) ir šešis kartus tapo Lietuvos krepšinio lygos čempionu, yra Europos taurės laimėtojas, Eurolygos čempionas, NEBL čempionas, Sidnėjaus Olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas, FIBA čempionų taurės turnyro finalininkas.

D. Maskoliūnas puikiai moka anglų kalbą, iki šiol palaiko gerus asmeninius santykius su dauguma komandoje žaidusių legionierių (Franjo Arapovičiumi, Torgeiru Brynu, Iržiu Zideku ir kitais).

"Jis daug metų praleido "Žalgiryje", yra atstovavęs nacionalinei rinktinei, todėl turi didelę patirtį. D. Maskoliūnas yra gynybos specialistas, todėl jo atėjimas padės greičiau pagerinti "Žalgirio" komandos gynybinį žaidimą. Jis buvo mano auklėtinis (Rimantas Grigas yra pirmasis Dariaus Maskoliūno treneris). Darių pažįstu nuo tada, kai pastarajam buvo trylika metų, todėl esu įsitikinęs, kad greitai rasim bendrą kalbą ir kursim bendrą trenerių komandą. D. Maskoliūnas yra kovotojas, niekada nenusileidžia ir siekia tikslo iki pat galo. Kartu su juo visas šias savybes stiprinsime ir "Žalgirio" komandoje. D. Maskoliūnas geba bendrauti, o tai yra labai svarbu. Jis turi susikalbėti su žaidėjais, dažnai antrieji treneriai emociškai yra artimesni krepšininkams", - apie kolegą kalbėjo R. Grigas. - "D. Maskoliūnas yra perėjęs trenerio Jono Kazlausko mokyklą, matęs daug kitų trenerių ir jis viską atsineš į komandą. Bus man patarėjas, padėjėjas, o taip pat stiprins žaidėjų individualią gynybą. Sezonas jau peržengė antrąją pusę, artėja svarbios LKL, BBL ir LKF taurės dvikovos, todėl reikia kuo greičiau gerinti žaidimą ir siekti pergalių. Pagrindiniai šio sezono tikslai išlieka tie patys - LKL bei BBL čempionato auksas bei LKF taurės čempionų vardai", - sakė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

"Žalgirio" komandą papildys keli nauji žaidėjai, kurių kandidatūras artimiausiu metu pateiks naujieji treneriai.

Klubo vadovybė taip pat tęsia derybas su užsienio bei Lietuvos treneriais dėl galimybės ateityje treniruoti komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų