REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Utenoje auga saugios kaimynystės grupių skaičius

Vykdant vieną  populiariausių ir sėkmingiausiai veikiančių nusikalstamumo prevencijos priemonių - „Saugią aplinką kurkime kartu", Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio apylinkė inspektorių veiklos grupės tyrėja Rimantė Rašimienė (Centro mikrorajono apylinkės inspektorė) liepos 17 d. pakvietė Utenos miesto, J. Basanavičiaus g. 37-ojo namo gyventojus burtis į „Saugios kaimynystės" grupę.

Susitikimo su gyventojais metu apylinkės inspektorė R. Rašimienė pristatė „Saugios kaimynystės" programą bei padėkojo gyventojams už tai, kad jie nėra abejingi savo ir kaimyno saugumui. Taip pat apylinkės inspektorė pristatė „Saugios kaimynystės" privalumus, susirinkusiesiems paaiškino būdus, kuriais įmanoma apsaugoti savo turtą nuo vagysčių bei pateikė keletą sėkmingai veikiančių „Saugios kaimynystės" pavyzdžių. Susirinkusiems gyventojams buvo įteikta „Saugios kaimynystės" atributika bei informacinis leidinys, kuriame nurodoma kaip apsaugoti save ir savo turtą.

Gyventojai vieningai pritarė, kad reikia mažinti nusikalstamumą ir viešosios tvarkos pažeidimus, burtis su kaimynais, stengtis daryti savo aplinką saugesne ir geresne vieta gyventi, dirbti, žaisti ir nusprendė, kad nori savo name įkurti saugios kaimynystės grupę, kurios pirmininke išrinko Jūratę Simanavičienę.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų