REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Iš pasaulio jaunimo čempionato Barselonoje praėjusią naktį į Lietuvą grįžusi trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė švytėjo iš džiaugsmo – laimėtas sidabro medalis ir 40 cm pagerintas Lietuvos rekordas.

REKLAMA
REKLAMA

„Važiavau nugalėti. Buvau gerai pasirengusi ir širdyje žinojau, kad galiu. Dar sau pasakiau, kad be 14 metrų iš sektoriaus neišeisiu“, – pasakojo liepos 14 dieną gimtadienį atšventusi šiaulietė.

REKLAMA

14,17 m rezultatą D. Dzindzaletaitė pasiekė penktuoju bandymu ir tik dėl prastesnio antro rezultato nusileido tiek pat trišuoliu nuskriejusiai ispanei Ana Peleteiri.

Rekordas turi priklausyti man

„Paprastai geriausi mano rezultatai būna pasiekti paskutiniais bandymais, tad labai nudžiugau, kai nušokau 14,17 m. Šeštuoju mėginimu ketinau aplenkti ispanę, bet nepavyko. Dėl to tikrai nenusivyliau. Savo tikslą pasiekiau“, – tikino pasaulio vicečempione tapusi lietuvė.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie rekordą trišuolininkė tvirtino, kad nuo 13 metų gerina visus šalies jaunimo rekordus: „Tai ir pagalvojau, kodėl man nepagerinus ir moterų rekordo? Jis turi priklausyti man.“ Senasis Lietuvos moterų trišuolio rekordas  – 13,77 m (Virginija Petkevičienė) – gyvavo nuo 2003 metų.

Tenisas ar lengvoji atletika?

Šiaulietė į sportą žengė ne tik šokinėdama į aukštį ir bėgdama sprintą, bet ir liedama prakaitą teniso kortuose. „Dabar jau tenisą atidėjau į šalį – visas dėmesys trišuoliui, – kalbėjo D. Dzindzaletaitė. – Viena svajonė išsipildė, o dabar norėčiau stabiliai šokinėti virš 14 m. Esu užsivedusi po šio laimėjimo ir tikriausiai pasirengusi žengti į suaugusiųjų sportą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai patvirtino ir jos treneris Juozas Tribė. Anot jo, visiškai įmanoma, kad po dvejų metų jo auklėtinė trišuoliu sieks 14,5 m, o po dar ketverių – Rio de Žaneiro olimpiadoje – kovos dėl aukščiausių vietų. „Viskas priklausys tik nuo jos pačios“, – teigė jis.

Kartų kaitos duobės nebus

Devyniolikmetė trišuolininkė tapo 25-a Lietuvos lengvaatlete, įvykdžiusia olimpinį normatyvą, tik keliomis dienomis per vėlai. „Tikrai dėl to neliūdžiu. Man pasaulio čempionatas Barselonoje buvo kaip olimpiada“, – teigė ji.

REKLAMA

„Priminsime, kad į Londono olimpiadą vyksta rekordinė Lietuvos lengvaatlečių delegacija – 20 sportininkų. „Kartų kaita nuolat vyksta, tačiau iš rezultatų matome, kad mums duobė negresia. Atvirkščiai – rungčių spektras tik plečiasi. Kas prieš 10 metų galėjo patikėt, kad trišuolyje turėsime pasaulio čempionato prizininkę?“ – kalbėjo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

TIK FAKTAI

Dovilė Dzindzaletaitė – ketvirta Lietuvos lengvaatletė pasaulio jaunimo čempionatų prizininkė. Iki šiol aukso medalį buvo laimėjęs disko metikas Andrius Gudžius, o sidabro – septinkovininkė Viktorija Žemaitytė ir šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

Barselonoje iš viso kovojo 10 Lietuvos jaunųjų lengvaatlečių. Pusė jų pateko į pirmuosius šešioliktukus. „Tai puikus rezultatas. Lūkesčiai pasiteisino. 5–6 iš jų tikrai ne tik dalyvaus 2016 metų olimpiadoje, bet ir kovos dėl aukščiausių vietų“, – teigė Lietuvos lengvosios atletikos vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų