REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šve­di­jos Vi­mer­bio aukš­to­jo­je mo­kyk­lo­je nuo ru­dens stu­di­juos Jo­niš­kio Ma­to Slan­čiaus­ko gim­na­zi­jos abi­tu­rien­tas Gvi­das Už­ku­ras. Jis lai­mė­jo at­ran­ką, skelb­tą Jo­niš­kio ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės, ku­ri bend­ra­dar­biau­ja su šia Šve­di­jos aukš­tą­ja mo­kyk­la.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais me­tais stu­di­juo­ti Vi­mer­bio aukš­to­jo­je mo­kyk­lo­je do­ku­men­tus pa­tei­kė ir at­ran­ko­je da­ly­va­vo du vai­ki­nai: Klai­pė­dos uni­ver­si­te­te tu­riz­mo ba­ka­lau­rą ap­si­gy­nęs Vla­das Či­žas ir prieš mė­ne­sį Jo­niš­kio Ma­to Slan­čiaus­ko gim­na­zi­ją bai­gęs Gvi­das Už­ku­ras.

REKLAMA

Po il­gai tru­ku­sio po­kal­bio su kan­di­da­tais Vi­mer­bio at­sto­vai nu­spren­dė, kad nuo rug­sė­jo pir­mo­sios pas juos at­vyks­ta Ma­to Slan­čiaus­ko gim­na­zi­jos abi­tu­rien­tas.

Gvi­das Už­ku­ras, su­ži­no­jęs, kad lai­mė­jo at­ran­ką, sa­kė se­niai sva­jo­jęs iš­vyk­ti į Šve­di­ją pa­si­sem­ti ži­nių apie šios ša­lies kul­tū­rą, su­si­pa­žin­ti su tra­di­ci­jo­mis, nau­jais žmo­nė­mis bei iš­mok­ti kal­bą.

REKLAMA
REKLAMA

Praė­ju­siais me­tais Vi­mer­by­je stu­di­ja­vu­si jo­niš­kie­tė Li­na Pui­do­kai­tė taip pat at­vy­ko su­si­tik­ti su Šve­di­jos de­le­ga­ci­ja. Mer­gi­na pui­kiai įsi­sa­vi­no šve­dų kal­bos ži­nias, su­si­ra­do nau­jų drau­gų, tu­rė­jo ga­li­my­bę pa­žin­tį ša­lį. Li­na ti­ki­no, kad jai la­bai pa­ti­ko stu­di­jos Šve­di­jo­je, to­dėl, jei­gu reik­tų rink­tis dar kar­tą, ar vyk­ti į už­sie­nį, ji ne­sua­be­jo­ju­si taip ir pa­da­ry­tų.

Stu­den­to at­ran­ką Jo­niš­kio ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė skel­bia kiek­vie­nais me­tais.

Parengė Loreta Ripskytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų