REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkliavą iš vairuotojų suskubę rinkti valdininkai nepasirūpino tinkamai juos informuoti. Nors miesto valdžia išplėtė mokamų stovėjimo vietų skaičių ir pasamdė firmą, kuri atnaujino pinigus renkančius automatus, tačiau nebuvo pasirūpinta tinkamu ženklinimu, tad iš vairuotojų renkama ne tik rinkliava, bet ir baudos.

REKLAMA
REKLAMA

Trūksta informuojančių ženklų

„Yra keli įvažiavimai. Tačiau ženklų trūksta, todėl iš kitų miestų atvažiavę žmonės nepamato, kad čia mokamas stovėjimas, pasistato savo automobilius, po to gauna baudas. Miesto infrastruktūros skyrius dėl to jau yra įspėtas, jie apie tai žino ir spręs problemą, tačiau kas bus su tais žmonėmis, kurie jau gavo baudas?“ – retoriškai klausė į redakciją paskambinęs vienos chirurgijos klinikos vadovas.

REKLAMA

Renka baudas

Pasak jo, ženklai stovi ir Dvaro gatvėje yra matomi tik atvažiuojant nuo Vytauto arba Aušros alėjos gatvių, tačiau į Dvaro gatvę įvažiuoti įmanoma ir nuo Varpo gatvės pro Santuokų rūmus. Kai kurie iš kitų miestų atvažiavę žmonės dažnai taip ir važiuoja. Į kliniką pacientų pasiimti atvažiavę žmonės netgi trumpam palikę savo automobilį jau spėjo susilaukti baudų.

„Netgi pinigų surinkimas šiame ruože yra neteisėtas. Parkomatus įrenginėjo vilniečiai, gal jie nelabai gaudosi Šiauliuose, bet Savivaldybėje dirbantys specialistai turėjo sužiūrėti ir tinkamai sutvarkyti ženklinimą, kad nekiltų tokių dviprasmybių“, – apie susidariusius neaiškumus dėl mokamų automobilių stovėjimo vietų sakė šiaulietis.

REKLAMA
REKLAMA

Atnaujino prieš tris savaites

Nuo šių metų birželio 15–os dienos Šiauliuose buvo atnaujinta mokėjimo automatų eksploatacija Šiaulių miesto tarybos sprendimu patvirtintose automobilių stovėjimo vietose. Rinkliavos dydis bei laikas nesikeitė: rinkliava renkama darbo dienomis nuo 8 iki 18 valandos, automobilio stovėjimas vieną valandą kainuoja 1 litą, o už vieną mėnesį tenka pakloti 50 litų.

Vilniaus bendrovė įrengė naujus rinkliavą renkančius automatus, pati juos ir prižiūri. Valdininkai aiškina, kad tokiomis rinkliavomis į miesto biudžetą bus surenkama daugiau pinigų. Tačiau kol automatai buvo atnaujinami, vairuotojai visai nemokėdavo pinigų, todėl dabar retai kuris stato savo automobilį mokamose vietose.

Mindaugas LAURINAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų