REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį vykusios ekologinės akcijos metu pusšimtis narų ir dar tiek pat  savanorių valė Daugų ežero dugną. Iš Alytaus rajone esančio ežero vos per vieną valandą narai ištraukė toną įvairių šiukšlių, tarp jų rasta nesprogusi II-ojo pasaulinio karo granata, baidarė, triratukas, keli šimtai kilogramų butelių.

REKLAMA
REKLAMA

Anot akcijos organizatorių, ne pirmus metus organizuojamos iniciatyvos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į ežerų užterštumo problemą bei paskatinti poilsiautojus tausoti gamtą.

REKLAMA

„Mes nesitikėjome čia rasti šitiek šiukšlių, žinant, kad šis Daugų ežeras jau buvo valytas prieš penkerius metus. Atrodo, žmonės yra pakankamai sąmoningi, bet vis dar lengva ranka vandenyje paskandina ne tik butelius, bet ir nebereikalingus daiktus“, – sako savanorė Laura Puidokaitė.

Naro Gintauto Krakausko teigimu, labiausiai užteršti yra prie miestų ir miestelių esantys vandens telkiniai. Ežerai, prie kurių poilsiautojai praleidžia daugiausiai laiko, yra virtę didžiuliais sąvartynais po vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

„Narų po vandeniu užfiksuoti vaizdai šokiruoja daugelį. Tikimės, kad tokios akcijos kaip ši, išmokys būti sąmoningesniais“, – sako naras Gintautas Krakauskas.

Populiariausias narų radinys – stikliniai buteliai. Daugiausiai nuo alkoholinių gėrimų – alaus, šampano, degtinės. Kitiems akcijos dalyviams pasisekė surasti ir į viršų iškelti  didžiules padangas, baidarę, dviračių, metalinių vamzdžių, senovinių puodų, skalbyklių  ir kitus po vandeniu pasislėpusius „eksponatus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų