REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigus tarptautinėms sporto žaidynėms, Šiaulių „grietinėlė“ ketvirtadienį, dar nepasibaigus darbo dienai, rinkosi į naktinį klubą „aplaistyti“ renginį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tvirtino iš klubo su dovanomis išeinantys oficialūs asmenys, renginyje esą buvo dalijamos padėkos. Tačiau kilo klausimas, kodėl nuo žaidynėse akredituotų žurnalistų naktiniame klube buvo slepiamasi užsirakinus duris, o salėje pro langą ant stalų buvo galima pastebėti ir alkoholinių gėrimų taures, įvairias vaišes.

REKLAMA

Apdovanojimai prie vaišių stalo

Tikrasis žaidynių uždarymo vakaras vyko Šiaulių arenoje antradienio vakarą. Dar vienas vakaras, į kurį buvo pakviesta Šiaulių „grietinėlė“: politikai, Savivaldybės ir valstybinių įstaigų vadovai, valdininkai ir keli verslininkai, surengtas Šiaulių naktiniame klube „Martini“.

Prabangūs automobiliai į šalia „Šiaulių“ viešbučio esančią automobilių stovėjimo aikštelę pradėjo rinktis dar gerokai prieš keturias, nepasibaigus biudžetinių įstaigų darbo laikui.

REKLAMA
REKLAMA

Pamatę žurnalistus, prie klubo durų ant laiptų stovėję žmonės sukluso ir puolė kažkam skambinti mobiliaisiais telefonais. Kai kurie iš jų greitai susėdo į mašinas ir išvažiavo. Po kiek laiko sugrįžo ir tęsė svečių priėmimą.

Kadangi niekas nesiteikė paaiškinti, kas čia vyksta, žurnalistams beliko tik spėlioti, kad apie žurnalistų pasirodymą galbūt buvo pranešta aukščiausiems valdžios atstovams ir patarta susilaikyti nuo atvykimo į pasilinksminimą darbo metu. Šią mintį sustiprino ir faktas, kad nė vienas iš pagrindinių Savivaldybės vadovų taip ir nepasirodė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu tai buvo ne balius, o padėkų teikimo vakaras, nežinia, kodėl žurnalistų išsigando ir vienos valstybinės įstaigos automobiliu į „Šiaulių“ viešbučio aikštelę įsukęs pareigūnas, kuris pastebėjęs žurnalistų kameras apsuko ratą ir nė nesustojęs išvažiavo lauk.

Panašiai elgėsi ir kai kurie kiti automobiliais atvykę renginio dalyviai, o vienas žurnalistus net aprėkė.

Išėjo nešdamiesi dėžes

Į klubo aikštelę tarnybinę mašiną įvairavo ir Šiaulių visuomenės sveikatos centro direktorius Krizentas Kameneckas. Netrukus su tarnybine mašina atvyko ir Šiaulių universiteto prorektorius Juozas Pabrėža. Po pusvalandžio vyrai išėjo nešini molinėmis taurėmis ir spalvingais popieriaus lapais.

REKLAMA

Kadangi žurnalistų į vidų niekas neįsileido, apie tai, kas vyko viduje, liko tik paklausinėti išeinančiųjų. Žurnalistams paklausus, kokiu tikslu atvyko, J. Pabrėža džiugiu balsu atsakė, kad atvyko atsiimti padėkos raštų ir primygtinai prašė juos apžiūrėti.

„Gavome padėkas, štai, galite pažiūrėti. Nenorite? Universitetas prisidėjo organizuojant sporto žaidynes, todėl mus ir apdovanojo. Renginyje nepasiliksiu, nes dar yra daug darbo, vyksta studentų stojimai, vakare bus futbolo varžybos“, - šypsodamasis žurnalistams pasakojo J. Pabrėža.

REKLAMA

Pastebėtas su taurele rankoje

Tačiau kai kurie svečiai užsibuvo. Pro langą matėsi, kad likęs viduje aplink vaišių stalą sukiojasi Šiaulių miesto kultūros centro direktorius Virginijus Stonkus.

Į vakarėlį automobiliu atvykęs Kurtuvėnų regioninio parko direktorius Rimvydas Tamulaitis po pusvalandžio išėjo iš naktinio klubo į lauką ir prie durų šnekėjosi mobiliuoju telefonu, kitoje rankoje laikydamas taurelę su skaidriu skysčiu. Panašu, kad viduje likę ponai pastebėjo prie užrakintų durų priėjusius žurnalistus, nes salės viduje pasigirdo moteriški balsai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena moteris kažkam piktai pranešė, kad čia žurnalistai nori fotografuoti. Galbūt dėl to atgal į vakarėlį sunkiai sekėsi sugrįžti telefonu kalbėtis baigusiam R. Tamulaičiui. Tik ilgai beldžiant duris atidarė piktą veidą nutaisiusi klubo darbuotoja ir pro durų plyšį įleido svečią.

Dar prieš įsmunkant į uždarą patalpą, žurnalistai R. Tamulaičio paklausė, kaip jis ruošiasi grįžti namo, kadangi automobiliu atvažiavo vienas ir buvo galima įtarti, kad mažoje taurelėje buvo tikrai ne vanduo.

„Gyvenu netoliese, todėl pareisiu pėsčiomis. Mašiną paliksiu čia ir rytoj pasiimsiu. Atvažiavau iš toli, labai skubėjau. Esu atostogose. O kaip grįšite jūs?“ - akivaizdžiai nepatenkintas klausimu į klausimą atsakė R. Tamulaitis.

Algirdas BALKYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų