REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neringa turistus vilioja ne tik unikalia gamta, bet ir rūkyta žuvimi. O norintiems šviežios žuvies neretai tenka nusivilti – Kuršių Nerijoje tokia žuvimi neprekiaujama.

REKLAMA
REKLAMA

Į marias Juodkrantės žvejai dabar plaukia tik porą–trejetą kartų per savaitę, mat iki liepos vidurio žuvį galima gaudyti tik gaudyklėmis. Laimikiai nedideli – keliasdešimt kilogramų karšių, ešerių, viena kita lydeka, vėgėlė. Tačiau rūkytos žuvies pasiūla privilioja ne vieną poilsiautoją.

REKLAMA

Žvejai sako, kad besiteiraujančių šviežios žuvies netrūksta, bet žuvies sugaunama mažai. Dėl esą kanalo gilinimo, į marias pritekantis sūrus jūros vanduo išstumia žuvį į Rusijos vandenis.

„Ungurio praeitų metų birželio mėnesį buvo apie 100 kg, šį birželį – vos 30 kg. Matote, net 3 kartus mažiau. Už tai dabar rūkyto ungurio kilogramo kaina siekia 140 litų ar dar daugiau. Girdėjau, kad kiti pardavinėja ir už 170 litų. Tuo tarpu pernai maksimali kaina buvo 120 litų“, – pasakojo Juodkrantės žvejys Ričardas Kauneckis.

REKLAMA
REKLAMA

Žvejai sako, kad šviežios žuvies neretai patys perka iš tų, kurie jos nerūko. Tačiau neslepia, kad labiau apsimoka prekiauti rūkyta žuvimi.

„Žiūrint, kokia žuvis. Kitą sykį gal ir 10 kartų brangiau rūkyta“, – atskleidė Nidos žvejys Alvydas Kazlauskas.

Neringos žvejai sako, kad jei Gintaro įlankoje, kaip žadėta, būtų įrengta prieplauka su ledą gaminančia įranga, poilsiautojai galėtų mėgautis ir ką tik iš marių ar jūros ištraukta žuvimi.

Marija GABRIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų