REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijos gyventojai penktadienį užblokavo Madrido gatves ir geležinkelius, protestuodami prieš griežtas taupymo priemones, kurios, jų teigiamu, labiau palies paprastus žmones nei bankų darbuotojus ar politikus, kaltinamus ekonominės krizės sukėlimu.

REKLAMA
REKLAMA

Eismas centrinėse Madrido gatvėse buvo sustabdytas, kai šimtai viešojo sektoriaus darbuotojų, apsivilkusių juodais arba žaliais marškinėliais, išreiškiančiais paramą streikuojantiems kalnakasiams ir valstybinių mokyklų mokytojams, užėmė gatves. „Tegu taupo bankininkai, o ne darbininkai“, – šaukė jie priešais ministerijas ir kitų valstybės institucijų pastatus.

REKLAMA

Tai jau trečia protestų diena nuo tada, kai Ispanijos ministras pirmininkas Mariano Rajoy paskelbė naujas taupymo priemones. Jų imtasi tam, kad šalies biudžeto deficitas iki 2014 m. būtų sumažintas 65 mlrd. eurų.

Ispanija artėja prie Graikijos, Airijos ir Portugalijos likimo, kai gali prireikti užsienio šalių finansinės pagalbos, nes šalies bankus kamuoja problemos, regionai įklimpę į skolas, o recesija nesitrauks ir po 2013 m

Protestai Ispanijoje (nuotr. Elta)Protestai Ispanijoje (nuotr. Elta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų