REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kazachstano olimpinė rinktinės nariai tikisi, kad Londono Olimpiadoje geresnių rezultatų pasiekti jiems padės specialiai į Jungtinę Karalystę atsiųstos arklienos dešrelės.

REKLAMA
REKLAMA

Anot šios Centrinės Azijos šalies sporto pareigūnų, šis tradicinis patiekalas padės sportininkams geriau pasirodyti varžybose.

REKLAMA

Tačiau dar neaišku, ar dešreles į Jungtinę Karalystę bus leista įvežti dėl griežtos mėsos importo kontrolės, praneša BBC.

Kazachstanui olimpinėse žaidynėse, prasidedančiose po dviejų savaičių, atstovaus 114 sportininkai.

BBC korespondentas Almatoje Shodiyoras Eshaevas teigia, kad arkliena yra neatskiriama tradicinės kazachų virtuvės dalis, o ypač vertinamos džiovintos arklienos dešrelės, vadinamos „kazy“.

Didžiausią Kazachstano olimpinės rinktinės dalį sudaro boksininkai, imtynininkai ir sunkiaatlečiai. Visos šios sporto šakos siejamos su daug proteinų turinčia mityba.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienai komandai atvešime arklienos ir ikrų, – teigė sporto pareigūnas Elsiyaras Kanagatovas. – Mūsų sportininkai gali pasiekti puikių rezultatų, jei bus tinkamai maitinami.“

Kazachstanas turi nemažai ambicijų, o sportininkams už pergales pažadėtos nemažos pinigų sumos: 200 tūkst. JAV dolerių už aukso medalį, 150 tūkst. – už sidabro ir 75 tūkst. už bronzos.

Olimpiadoje 1996 metais debiutavusi šalis tuomet iškovojo 39 medalius, tarp kurių 9 – aukso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų