REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas penktadienį išplatino pareiškimą, kuriame atmetama anksčiau Ankaros iškelta versija, kad birželio 22 d. Turkijos lėktuvą numušė Sirijos priešlėktuvinės gynybos priemonės.

REKLAMA
REKLAMA

Turkijos karinių oro pajėgų žvalgybinis lėktuvas RF-4E, birželio 22 d. išskridęs iš Erhačo aviacijos bazės Malatijos provincijoje šalies pietryčiuose, dingo iš radarų ekranų oro erdvėje virš Viduržemio jūros į pietryčius nuo besiribojančios su Sirija Hatajaus provincijos praėjus pusantros valandos nuo pakilimo. Sirija iš pat pradžių pareiškė numušusi Turkijos lėktuvą virš savo teritorinių vandenų, kai šis įsiveržė į jos oro erdvę. O Turkija tvirtino, kad lėktuvas buvo numuštas tarptautinėje oro erdvėje, tik jo nuolaužos nukrito į Sirijos teritorinius vandenis.

REKLAMA

"Atlikus kriminalistinę ekspertizę, nustatyta, jog versija, kad mūsų lėktuvą numušė priešlėktuvinės gynybos priemonės, atkrenta”, - sakoma Turkijos generalinio štabo pranešime.

Iškart po incidento Ankara pareiškė, kad lėktuvą numušė Sirijos priešlėktuvinės gynybos priemonės. Bet vėliau oficialūs Turkijos asmenys pripažino, kad naikintuvą numušusios raketos pėdsakų nerasta. Liepos 4 d. pasirodė informacija, kad aptiktos lėktuvo nuolaužos ir dviejų lakūnų lavonai. "Galutinė incidento priežastis bus nustatyta iškėlus iš jūros dugno pagrindines lėktuvo nuolaužas”, - sakoma Generalinio štabo pareiškime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų