REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija 1998 metais raportavo tuometiniam ministrui pirmininkui Toniui Blerui (Tony Blair) apie informacijos apie neatpažintus skraidančius objektus (NSO) rinkimą ir analizę, atskleidžia liepos 12 d. Britanijos nacionalinio archyvo išslaptinti duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Gynybos ministerijoje veikė specialus padalinys, kuris kuravo su NSO susijusius klausimus. Ministro pirmininko biuras tam padaliniui nusiuntė atitinkamą užklausą, susijusią su tuomet rengiamu įstatymu dėl piliečių teisės laisvai gauti vyriausybinės informacijos. Kaip skelbiama dienraščio „The Daily Mail“ straipsnyje, T. Bleras norėjo sužinoti ministerijos poziciją šioje sferoje, nes ufologai ketino pasinaudoti šiuo įstatymu ir gauti vyriausybinės informacijos apie NSO.

REKLAMA

Savo ruožtu ministerija savo atsakyme pareiškė, kad ši žinyba „turi tik ribotą susidomėjimą su NSO susijusiais klausimais“. Be to, ministerijos atsakyme taip pat pabrėžiama, kad ministerijos atstovai iš esmės neneigia galimybės, kad nežemiškos būtybės tikrai gali egzistuoti.

Kitas britų dienraštis – „The Times“ – skelbia, kad Nacionalinio archyvo paskelbti duomenys taip pat rodo, kad Britanijos valdžia analizavo daugybę pranešimų apie matytus NSO ir jog ateiviai buvo pagrobę žmonių. Vienas ministerijos pareigūnas palaikė nuolatinį ryšį su ufologais.

Gynybos ministerijos NSO padalinys buvo uždarytas 2009 metais. Tuomet buvo paaiškinta, kad toks padalinys yra visiškai nenaudinga šalies nacionaliniam saugumui. Verta paminėti, kad per 50 padalinio veikimo metų nebuvo užfiksuotas nė vienas pavojingas NSO.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų