REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asara kaime Indijoje, kuriame daugiausia musulmonų, uždraudė gyventojams tuoktis iš meilės. Už šio įstatymo pažeidimą gresia išvarymas iš gimtųjų kraštų, praneša „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

„Santuokos iš meilės – mūsų visuomenės gėda. Jie blogai veikia jaunųjų tėvus, ypač merginų šeimas, nes žlugdo jų reputaciją“, - pareiškė vienas iš draudimo iniciatorių.

REKLAMA

Beje, tai ne vienintelis tabu, kurį įvedė kaimo valdžia. Taip pat dabar visoms merginoms ir moterims iki 40 metų draudžiama pasirodyti viešose vietose be palydos. Taip pat jos įpareigotos ryšėti skareles ir joms draudžiama naudotis mobiliaisiais telefonais. Visos šios priemonės yra traktuojamos kaip rūpestis dėl kaimo moterų saugumo.

Tačiau šie paaiškinimai netenkina moterų-aktyvisčių.  Visuotinės Indijos demokratinės moterų asociacijos lyderės Madchu Garg teigimu, šalies vyriausybė turi nedelsiant įsikišti ir įpareigoti kaimo valdžią atšaukti draudimus, rašo „The Times of India“.

„Tai tiesiog juokinga. Kodėl draudimai galioja tik moterims? Kodėl tuomet neuždraudus vyrams eiti į turgų vietoj moterų? Jeigu niekur neleisti vyrų, moterys turguje jausis saugiai“, - pareiškė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų