REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo rinkimams nenumaldomai artėjant krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė už ministerijos pinigus nutarė paskelbti visuomenei, ką ji nuveikė per ketverius kadencijos metus. Ataskaitoje, kurios beveik kiekvieną puslapį puošia, R. Juknevičienės nuotraukos, aiškinama, kodėl gynybos finansavimas negalėjo didėti, giriama Andriaus Kaubiliaus Vyriausybės veikla.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip delfi.lt atsakė krašto apsaugos ministrės patarėja viešųjų ryšių klausimais Ugnė Naujokaitytė, ministrės ataskaita išleista vadovaujantis Krašto apsaugos sistemos ir karo tarnybos organizavimo bei Visuomenės informavimo įstatymais, kurie esą įpareigoja teikti visuomenei informacija apie krašto apsaugos sistemą.

REKLAMA

„Krašto apsaugos ministrė mano, kad kiekvienas politikas privalo teikti visuomenei informaciją apie savo darbą, kaip pavyzdžiui, tai daro Europos Parlamento nariai“, – teigė U. Naujokaitytė.

Jos teigimu, krašto apsaugos ministrės ataskaita išleista 15 tūkst. vienetų tiražu ir yra platinamas visoje Lietuvoje. Ataskaitos kaina siekia 6956 litus, leidinys išleistas Krašto apsaugos ministerijos lėšomis.

Beje, Krašto apsaugos ministerija kasmet taip pat parengia savo veiklos ataskaitas, kuriose smulkiai pristatomi strateginiai tikslai bei vykdomos programos, nurodomi ateities planai ir siekiai. Ministerijos veiklos ataskaita gerokai detalesnė, tuo tarpu R. Juknevičienės ataskaitoje nuotraukos, kuriose figūruoja R. Juknevičienė, sudaro apie pusę turinio.

REKLAMA
REKLAMA

Laikinai Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkės pareigas einanti Dalia Paulauskaitė delfi.lt taip pat pažymėjo, kad VTEK poziciją apie atveju, kai atskiri politikai naudojasi valstybės lėšomis ir formuoja teigiamą savo įvaizdį viešumoje, pakoregavo administracinių teismų sprendimai.

„Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nuomone, ministro, kaip politiko, teisė skelbti teigiamą informaciją apie savo paties ir vadovaujamos institucijos veiklą negali būti ribojama, nes tai stiprina žmonių pasitikėjimą valstybės institucija bei pačia valstybe“, – teigė D. Paulauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak teismo, teigiami ministro veiklos rezultatai vertinami ne vien tik kaip siekis gerinti politinį įvaizdį.

„Teismo nuomone, pasinaudojimas pareigomis asmeninei neturtinei naudai gauti turi būti akivaizdus, nekeliantis abejonių, nes, priešingu atveju, nebūtų galimybės atriboti, kada ministras tinkamai atlieka jam pavestas pareigas ir teikia apie tai objektyvią informaciją visuomenei, o kada ministras, informuodamas visuomenę, siekia asmeninės naudos“, – sakė laikinoji VTEK vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų