REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus – tris gruzinus ir azerbaidžanietį. Vienas įkliuvusių gruzinų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams gerai žinomas – vos prieš mėnesį šį nelegalą pasieniečiai buvo išsiuntę iš Lietuvos į tėvynę.

REKLAMA
REKLAMA

24-erių Gruzijos ir 32-ejų Azerbaidžano piliečius VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai sulaikė prie pat sienos su Baltarusija, Vilniaus rajono Keipūnų kaime. Abu užsieniečiai turėjo savo šalių pasus, bet juose nebuvo vizų, suteikiančių teisę patekti į Lietuvą. Tarnybinis belgų aviganis Merkada užuostais abiejų nelegalų pėdsakais pasieniečius nuvedė iki pat sienos linijos. Čia ir buvo ta vieta, kur du asmenys neteisėtai perėjo sieną iš Baltarusijos.

REKLAMA

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu užsieniečiai uždaryti į areštinę.

Dar du gruzinus nelegalus ketvirtadienį Pabradėje sulaikė čia veikiančio VSAT Užsieniečių registracijos centro (URC) pasieniečiai. Iš pradžių jiems miestelyje įkliuvo 26-erių Gruzijos piliečiu prisistatęs vyras. Dokumentų jis neturėjo, o apklausiamas prisipažino neleistinoje vietoje į Lietuvą patekęs iš Baltarusijos. Užsienietis uždarytas į URC.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Pabradėje pasieniečiai sulaikė dar vieną gruziną. Šis irgi neturėjo dokumentų ir į Lietuvą buvo patekęs neteisėtai. Nustatyti jo tapatybę VSAT pareigūnams nebuvo sunku, nes sulaikytą 28-erių nelegalą jie birželio 15-ąją jau buvo iš Lietuvos išsiuntę į tėvynę.

Pirmąsyk šį gruziną pernai rugpjūčio pabaigoje pasieniečiai sulaikė Kenos geležinkelio stotyje. Vyras į Lietuvą bandė neteisėtai patekti iš Baltarusijos traukiniu. Tuomet užsienietis pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje, todėl buvo apgyvendintas URC Pabradėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuva, matyt, jį mažai domino, nes pasinaudodamas prieglobsčio prašytojams suteikta teise parai išeiti iš URC gruzinas į jį nebegrįžo. Kaip vėliau paaiškėjo, iš Lietuvos jis pasipustė padus, todėl, aišku, prieglobstis čia jam nebuvo suteiktas.

Užsienietis įkliuvo Švedijoje ir birželio 7 d. buvo išsiųstas iš jos atgal į Lietuvą kaip į šalį, kurioje pirmiausiai pasiprašė prieglobsčio. Savaitę jis dar pragyveno URC, kol birželio 15 d. buvo deportuotas iš Lietuvos. Lydimas pasieniečių konvojaus gruzinas buvo nugabentas į Rygos oro uostą ir lėktuvo reisu išsiųstas į Tbilisį. Vien šis išsiuntimas, neskaičiuojant užsieniečio apgyvendinimo URC kaštų, kainavo apie 2 tūkst. litų.

Vėl į Lietuvą neteisėtai patekęs ir Pabradėje sulaikytas gruzinas ketvirtadienį buvo uždarytas į URC.

Iš viso pasieniečiai šiemet sulaikė 194 nelegalus iš Gruzijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų