REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Afganistano prezidentas Hamidas Karzajus (Hamid Karzai) ketvirtadienį dar kartą paragino Talibaną sudėti ginklus ir prisijungti prie nacionalinio susitaikymo proceso kovų alinamoje šalyje, skelbia „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Užsieniečiai išvyksta, todėl ateikite ir kalbėkite su mumis. Politinės partijos gali turėti savo būstines (...). Sudėkite savo ginklus ir atidarykite būstinę“, - per spaudos konferenciją prezidento rūmuose sakė H. Karzajus.

REKLAMA

H. Karzajus kreipėsi į Afganistano kovotojus ir jų lyderį mulą Mohamedą Omarą (Mohammed Omar) praėjus kelioms dienoms po to, kai pasirodė vaizdo įrašas apie viešą moters egzekuciją, už kurią, kaip įtariama, atsakingi talibai.

Egzekucija buvo nufilmuota trijų minučių vaizdo įraše, kuriame 22 metų auka buvo sušaudyta apie 150 vyrų akivaizdoje, jie džiaugėsi ir gyrė „teisingumo vykdytojus“. Moteris esą buvo neištikima savo vyrui su vienu Talibano vadu.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2001 metų, kai NATO kariai pašalino nuo valdžios Talibaną, M. Omaro buvimo vieta nežinoma.

„Mula M. Omaras (...) su savo draugais gali ateiti ir sukurti savo politinę partiją, dalyvauti politikoje, tapti kandidatu rinkimuose. Jeigu žmonės balsuos už jį, tada jis galės perimti valdžią į savo rankas“, - sakė H. Karzajus.

Kovotojai anksčiau ignoravo pasiūlymus. Talibai atsisako dalyvauti taikos derybose su vyriausybe ir JAV pareigūnais Katare.

Diskusijos nutrūko šių metų pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų