REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siunčiant kruopščiai parašytą CV tikimasi, kad jis bus peržiūrėtas nuo pradžių iki galo, tačiau realybėje taip nėra. Karjeros portalas CV Market pastebi, kad darbo ieškantieji skiria daug laiko tobulindami tas gyvenimo aprašymo dalis, kurių darbdaviai net nesivargina skaityti.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis kompanijos TheLadders atliktu tyrimu, kandidatų CV peržiūrai darbdaviai vidutiniškai skiria vos 6 sekundes. Per šį laiką darbdaviai žvilgsnį sukoncentruoja tik ties keliomis CV dalimis ir taip susidaro pirminę nuomonę dėl potencialaus darbuotojo tinkamumo.

REKLAMA

CV Market atliko apklausą ir išsiaiškino į kurias kandidatų CV dalis pirmiausiai dėmesį kreipia Lietuvos darbdaviai. Paaiškėjo, kad jie, atsidarę kandidato CV, pirmiausiai peržiūri kandidato darbo patirtį bei nuotrauką. Darbo patirtyje darbdavius labiausiai domina paskutinės darbovietės pavadinimas, pareigos, laikas, išdirbtas paskutinėje darbovietėje, pasiekimai kiekvienoje iš darboviečių bei bendras darbo stažas.

Pildant informaciją apie darbo patirtį, reikia išvardyti buvusių ir esamos (jei žmogus šiuo metu dirba) darboviečių pavadinimus su aiškiai nurodytomis darbo kiekvienoje iš jų pradžios ir pabaigos datomis. Taip pat svarbu nurodyti pareigas bei pasiekimus kiekvienoje iš buvusių darboviečių.

REKLAMA
REKLAMA

CV Market marketingo specialisto Ernesto Bareikio teigimu, kandidatai pernelyg akcentuoja ankstesnėse darbovietėse vykdytas užduotis ir pamiršta paminėti savo pasiekimus. Pavyzdžiui, jei žmogus dirbo pardavimų vadybininku ir nori padaryti gerą įspūdį darbdaviui, patartina darbo patirtį aprašyti tokiu būdu: eidamas pardavimų vadybininko pareigas per du metus įmonei pritraukiau 130 naujų klientų, o pagal asmeninius pardavimus buvau antras 10 žmonių komandoje.

Nuotrauką dera išrinkti tokią, kurioje kandidatas į darbuotojus atrodo dalykiškai. Netinkamos nuotraukos, kuriose žmogus nufotografuotas visu ūgiu, su kepure, apnuogintais pečiais, krūtine ar keista veido išraiška. Itin nepatartina dėti nuotraukas iš vestuvių ir kitų pobūvių, kuriuose kandidatas yra apsikabinęs su kažkuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų