REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjus trims savaitėms po to, kai Sirija tariamai numušė Turkijos naikintuvą, kilo abejonių dėl incidento priežasčių, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Turkijos armija pareiškė, kad iki šiol ištirtose lėktuvo nuolaužose neaptikta jokių degių medžiagų ar sprogmenų pėdsakų. Tačiau galutinių išvadų esą kol kas daryti negalima, nes iš Viduržemio jūros reikia iškelti ir ištirti visas nuolaužas.

REKLAMA

Iki šiol Turkija kaltino Siriją birželio 22-ąją numušus lėktuvą. Dabar armija šios formuluotės jau nebenaudojo ir kalbėjo apie „mūsų lėktuvą, kurį, Sirijos duomenimis, ji sunaikino“. Po armijos pareiškimo turkų žiniasklaida pirmą kartą iškėlė versiją, kad katastrofa kilo dėl piloto klaidos ar techninio gedimo, tačiau galutinai neatmetė ir numušimo versijos.

Tai galėjo būti ir nelaimingas atsitikimas, laikraščiui „Hurriyet“ sakė buvę karinių oro pajėgų generolas Erdoganas Karakusas (Erdogan Karakus). Anot jo, kol kas negalima pasakyti, kas atsitiko, kol neištirtas lėktuvo korpusas, tačiau Turkija, atrodo, savo poziciją keičia.

Laikraštis „Milliyet“, remdamasis vienu ekspertu, rašo, kad nelaimę sukelti galėjo ir netoli naikintuvo detonavęs sprogmuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų