REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulgarijos finansų ministras Simeonas Djankovas trečiadienį pareiškė, kad Bulgarija kol kas neketina prisijungti prie Antrojo valiutų kurso mechanizmo (VKM II), dar vadinamo euro zonos laukiamuoju, o tokį sprendimą pagrindė regiono ekonominėmis problemomis, informuoja AFP.

REKLAMA
REKLAMA

„Bulgarija šiuo metu nenori prisijungti prie VKM II. Nepaisant to, kad mes norime žengti šį paskutinį žingsnį į euro zoną, nemanau, jog mums naudinga tai padaryti būtent dabar. Tvyro didelė nežinomybė ir mes neturėtume skubėti. Todėl palauksime, kol viskas nurims“, - S. Djankovą citavo naujienų agentūra BTA.

REKLAMA

Pradėjęs eiti savo pareigas 2009-aisiais S. Djankovas prisijungimą prie VKM II įvardino kaip svarbiausią savo užduotį. Tačiau, anot jo, nuo tada euro zonoje įvyko daugybė negerų dalykų, kurie atbaidė jį nuo bandymų prisijungti prie mechanizmo būtent dabar.

Nors Bulgarija tebėra skurdžiausia Europos Sąjungos (ES) narė, ji užtikrintai atlaikė pasaulinę ekonomikos krizę ir sugebėjo išsaugoti makroekonominį stabilumą. Šalies viešosios skolos ir bendrojo vidaus produkto (BVP) santykis dabar yra vienas iš mažiausių tarp ES šalių ir siekia vos 15,6 proc. BVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų