REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpinis atrankos turnyras Venesueloje baigėsi, rinktinė grįžo į Lietuvą ir tęsia pasirengimą Londono žaidynėms. Tačiau aistros nebekunkuliuoja - sąmokslo teorijos ir daug negatyvo truputį gadina nuotaikas tiek krepšininkams, tiek krepšinio mėgėjams. Romanas Buršteinas savo blog'e apibendrina pasirengimo Hjustone ir turnyro Karakase įdomiausių įvykių (nuotykių) dešimtuką su savo subjektyviais komentarais bei skelbia atsakymą į konkurso klausimą.

REKLAMA
REKLAMA

10. Benzino kainos Venesueloje pribloškia. Pirmoji pasaulyje pagal įrodytų naftos atsargų kiekį, 25 proc. visų pasaulio naftos atsargų - šie skaičiai leidžia benziną pilstyti pigiau už vandenį. Už dolerį ar du prisipilsite sau pilną baką. Net dulkių siurbliai arenoje veikė varomi benzino, todėl po paskutinių rungtynių pajausdavome nepakartojamą aromatą. Nepaisant naftos ir benzino kainų, Venesuela negali pasigirti aukštu pragyvenimo lygiu. Štai pirmas Donato Gribausko video, kuriame matyti, kaip gyvena dalis Karakaso gyventojų. Jei tarp nekokių mašinų pamatysite apynaujį džipą tamsintais langais, nenustebkite, nes tai - narkotikų prekeiviai.

REKLAMA

9. Jonas Valančiūnas ilgai prisimins paskutines rungtynes Karakase. Jaunasis vidurio puolėjas puikiai rungtyniavo prieš Dominikos Respubliką, tačiau prie savo labiau patyrusių draugų prisijungė kur kas vėliau. Dopingo kontrolės metu Jonas niekaip negalėjo duoti mėginio, nors išgėrė, kaip pats sakė, tris didelius butelius vandens. Dieną prieš Darius Songaila visus reikalus sutvarkė labai greitai ir į viešbutį grįžo kartu su komanda.

REKLAMA
REKLAMA

8. Sąmokslo teorijos - ne tik venesueliečių užsiėmimas. Sugedęs autobusas, tankų dūmai, dingęs TV signalas, mineralinis vanduo, pakeisti su rinktine dirbę savanoriai. Ir pabaigai - švilpimas Lietuvos rinktinės himno metu. Galima visko prisigalvoti, tačiau svarbiausia, kad tuo viskas ir baigėsi ir visi sėkmingai grįžo namo. Dar viename ir geriausiame šios kelionės Donato Gribausko vaizdo klipe - kodėl Karakase ilgiau būti nesinori.

7. Mes kur kas dažniau ir ilgiau prisimename blogus dalykus ir skundžiamės, jei mus kas įžeidė. Malonūs gestai, deja, greitai pasimiršta. Kaip ir šis saksofonu atliktas Lietuvos Respublikos himnas. Skamba įspūdingai, ypač žinant, kad saksofonistas yra rusas ir himno mokėsi tik savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Nigerijos rinktinė nustebino. Nugalėta Lietuva, Graikija, iki paskutinių kovota su Rusija ir pelnytai iškovotas kelialapis į Londoną. Malonu žiūrėti, kaip mažai kam žinomi žaidėjai kaunasi dėl kiekvieno kamuolio, nors ir nedemonstruoja fantaziją drebinančio krepšinio. Pasak Nigerijos trenerio, NCAA žaidžia apie 200 nigeriečių. Arba juos drąsias galima vadinti amerikiečiais, tačiau tai nieko nekeičia - ši komanda bus kietas riešutėlis olimpiniame turnyre.

5. Po kiekvienų rungtynių Venesuelos žurnalistas tiesioginiame eteryje klausė žaidėjų ir trenerių, ką jie mano apie organizaciją, Venesuelą, areną, žmones. Lietuvos atstovų nuomonė šiame tope dar bus, bet labai patiko Rusijos trenerio Davido Blatto atsakymas. „Venesuelos žmonės..., - D.Blattas keletą sekundžių ieškojo tinkamo apibūdinimo. - Yra labai dvasingi (full of spirit - angl)“. Ką tai reiškia paaiškinti ne taip lengva, bet skamba lyg ir kaip komplimentas, todėl visi liko patenkinti.

REKLAMA

4. Venesuelos krepšinio mėgėjai yra verti atskiro pasakojimo. Jie ploja po metimo po švilpuko, nesupranta, kodėl kamuolys numušamas nuo lanko, nesupranta, kada fiksuojamos pražangos ir dar kartais švilpia himno metu. Pasak vietinių lietuvių, tribūnose jie atpažino nemažai kariškių, kuriems greičiausiai liepta ateiti ir pasirgti už (prieš), todėl nieko kito tikėtis turbūt neverta. Žmonėms Venesueloje krepšinis yra visiškai neįdomus, o laikraščių sąmokslo teorijos greičiausiai pasiūlytos iš viršaus.

3. Karakase nesaugu, aukštas nusikaltimo lygis, saulei nusileidus geriau važinėti taksi arba apskritai sėdėti viešbutyje. Tačiau yra ir kita Karakaso bei visos Venesuelos pusė - dauguma vyrų neliks abejingi vietos merginų grožiui bei formoms. Be to, paprasti žmonės yra draugiški ir stengiasi padėti. Tiesa, būtina atskirti tuos, kurie iš tikrųjų bando padėti nuo tų, kurie bando jumis atsikratyti. Jūsų dėmesiui dar vienas D.Gribausko vaizdo klipas apie tai, kodėl į Karakasą ir Venesuelą reikia grįžti ar bent jau aplankyti šią šalį. Tiesa, autorius šiuo kūriniu nebuvo labai patenkintas, mat gaila, kad negalima filmuoti akimis - tuomet vaizdų būtų kur kas daugiau :).

REKLAMA

2. Kęstučio Kemzūros minutės pertraukėlė rungtynėse su Venesuela įsiutino šeimininkų trenerį Ericą Musselmaną. Kad ir ką kalbėtų mūsų rinktinės treneris bei žaidėjai, varžovų trenerį taip pat galima suprasti. Kitas reikalas, kad taip reaguoti jis teisės neturi ir būtent dėl savo temperamento nebetreniruoja jokios NBA komandos. Situacijoje neprastai sudalyvavo ir Linas Kleiza, kuris turbūt ir pats supranta, kad gerokai persistengė.

1. Linas Kunigėlis lengvai užvaldė pirmą vietą vienu, bet labai įsimenančiu sakiniu. Nors panašių minčių buvo daugeliui, pergalės yra labai geras atsakymas visiems, kurie bando kaišioti pagalius į sėkmingai riedantį vežimą. Manau, kad tas sakinys nebuvo geriausias sprendimas, tačiau dabar jau žodžių iš dainos neišmesi - krepšinio mėgėjai nuo šiol turės naują priežodį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bonusas 1: Komandiruotėse, kaip ir poilsinėse kelionėse, dažnai apima noras prisipirkti suvenyrų ar visiškai nereikalingų daiktų. Mūsų atveju daiktas turėjo būti reikalingas (dantų pasta). Radome net su nuolaida ir patenkinti pargabenome kelis vienetus į viešbutį. Kai kolegos ėmė verkti iš juoko, paaiškėjo, kad tai ne visai dantų pasta, o dantų protezų klijai. Karakase vietoje jogurto indelio viduje atsirado obuolių sultys, vietoje sulčių - neaiškaus skonio gėrimas. Kolegos netgi sugebėjo zoologijos sode per klaidą paragauti gyvūnams skirto maisto, bet klijai pirmauja su didžiuliu atotrūkiu.

REKLAMA

Bonusas 2: LeBronas Jamesas - akivaizdi rinktinės pasirengimo etapo Hjustone žvaigždė. Televizijoje jo buvo daug, labai daug, o nagrinėjamų temų spektras nustebintų net fantastikos mėgėjus. "Kas dabar jaus spaudimą LJ laimėjus NBA žiedus, kokią vietą užima LJ lyginant su Michaelu Jordanu analizuojamas kiekvienas interviu sakinys ir taip toliau be galo ir krašto.

Bonusas 3: Vienas iš didžiausių linksmuolių ir atmosferos kūrėjų - Šarūnas Jasikevičius - po Vokietijos pralaimėjimo Italijai prabilo vokiškai. Tiesa, jo paties anglai tuo metu jau pradėjo atostogas prie jūros.

Konkurso atsakymas: Jono Valančiūno batų dydis 51,5, Arvydo Sabonio - 52,5. Prizas kol kas lieka man, bet konkursų dar bus :).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų