REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrimas rodo, kad po aktyvios eutanazijos legalizavimo Nyderlanduose jos atvejų nepadaugėjo. Apie tai britų specializuotame žurnale „Lancet“ rašo Roterdamo ir Amsterdamo universitetinių klinikų mokslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

2010 metais tik mažiau nei tris proc. mirčių lėmė aktyvi eutanazija. Tai atitinka rodiklius, buvusius iki eutanazijos legalizavimo 2002-aisiais.

REKLAMA

Taigi tyrimo rezultatai paneigia kritikų būgštavimus, kad legalizavus eutanaziją, prieš jų valią, bus padėta numirti daugiau pacientų. „Nyderlanduose tokių atvejų kaip tik sumažėjo“, - pabrėžia profesorė Bregjė Onvuteka-Filipsen (Bregje Onwuteaka-Philipsen).

2010-aisiais be primygtinio jų sutikimo padėta numirti 13 pacientų (0,2 visų mirties atvejų. 1990-aisiais jų buvo 45 (0,8 proc.).

Nyderlandai 2002 metais tapo pirmąja pasaulio šalimi, legalizavusia eutanaziją. Ją leidžiama taikyti, kai pacientas beviltiškai serga ir kenčia nepakeliamus skausmus. Be to, jis pats turi būti kelis kartus vienareikšmiškai prašęs eutanazijos.

Dabar aktyvi eutanazija, kai medikai turi teisę suleisti mirtinų medikamentų, legalizuota ir Belgijoje bei Liuksemburge.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų